8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Cum se pot transfera elevii

inv

Zeci de cereri ale elevilor depuse la secretariatul liceelor din Pascani pentru transfer de la o scoala la alta. Mutarea nu e tocmai la indemâna oricui: copiii au nevoie de medii mari, un teanc de acte si multa rabdare, chiar daca e dreptul fiecaruia sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul sau specializare. Aprobarile pentru transfer se dau de catre consiliile de administratie ale celor doua unitati de invataman. Pe langa examenele de diferenta, in cazul in care aleg sa schimbe profilul, trebuie sa aiba media egala sau mai mare cu ultima medie de la clasa sau liceul respectiv.

Mai mult decat atat, elevii se pot transfera in limita efectivelor de 30 de elevi la clasa. Cei din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care vor ei să intre. Elevii din clasele X-XII se pot transfera la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa în care solicită transferul.

De exemplu, la Colegiul National “Mihail Sadovenu” din Pascani mai sunt locuri doar la profil real in clasele a X a si a XI a, specializarea matematica- informatica.

Transferul în timpul anului şcolar se poate efectua doar în mod excepţional. Sunt câteva situaţii care permit această mutare. Dacă părinţii îşi schimbă domiciliul, din motive medicale, gemenii se pot transfera in clasa celui cu media mai mare, sau invers la cererea acestora.
Elevii vor depune o cerere la şcoala unde doresc să se mute, apoi, în baza acordului dat de director, vor depune o altă cerere la şcoala de provenienţă, iar după obţinerea acordului celor două părţi se pot muta. La sfârşit, la noua şcoală se duce dosarul cu foaia matricolă, copiile după actele de identitate şi certificatele/diplomele de studii obţinute. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Monica Berescu, deputat USR PLUS: “Agresorii sexuali ai minorilor nu mai scapă de închisoare”

Astăzi a fost depus proiectul de lege prin care orice act sexual cu un minor sub 14...

Lemnele de foc s-ar putea ieftini. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, un raport de admitere pentru proiectul de lege al...

Bilanț îngrijorător după o săptămână de școală. Zeci de elevi și profesori din județ confirmați cu virusul COVID 19

Bilant ingrijorator dupa numai o saptamana de scoala cu prezenta fizica. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Orașul Hârlău, localitățile Pârcovaci și Maxut (parțial) rămân fără apă joi

Lucrări de igienizarea a rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI