1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Cum se dau rețetele medicale și cum se face vaccinarea în această perioadă. Principala solicitare a medicilor de familie

Sanda Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov, a vorbit la Digi24 despre cum se dau rețete și cum se face vaccinarea în această perioadă.

“Trebuie să limităm foarte mult accesul pacienților la cabinete. Trebuie să minimizăm cât se poate accesul lor în timpul programului de lucru.

Ne-am organizat să putem face programări telefonice, să primim la telefon sau la videotelefon orice fel de informație. Dar acest aspect, din punct de vedere legal, nu a fost rezolvat prin decretul stării de urgență și am solicitat acest lucru cu celeritate. În România, consultația telefonică sau prin videotelefon nu e recunoscută, e absolut necesar să se adauge acest lucru ca să putem să ținem oamenii acasă”.

Sanda Alexiu a explicat că pacienții vârstnici care au nevoie de tratament nu trebuie să vină la cabinet cu cardul de sănătate, rețetele putând fi transmise prin alte persoane din familie, dar trebuie consultați.

De asemenea, pot fi făcute rețete pentru trei luni, dar este imperios necesar ca sistemul informatic să funcționeze, altfel rețeta nu este valabilă, iar pacientul trebuie să o cumpere integral, ceea ce implică de multe ori un cost foarte ridicat.

“În ceea ce privește vaccinarea, unde există circuit separat, spre exemplu, la noi pacienții așteaptă în fața cabinetului afară, intră pe rând, unul intră, altul iese, trec pe un covor impregnat cu clor, se dezinfectează pe mâini și apoi sunt consultați. Și noi suntem echipați cu ce avem.

Pentru vaccinare putem face programare la sfârșitul programului sau să facem o zi specială pentru asta. Unele dispensare sunt prevăzute cu astfel de circuite”, a spus Sanda Alexiu.

Continuarea pe DIGI 24

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...