3.9 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la “Registratura” – VIDEO

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din municipiu, ca o va ajuta sa obtina un post la Registratura Primariei, in schimbul sumei de 1500 Euro. Tatal tinerei i-a achitat banii ceruti, apoi inca 1000 de lei “ pentru dosarul de angajare” iar tanara a fost pusa sa completeze o serie de formulare, ca si cum ar fi dat un examen.Tranzactia a avut loc pe 19 iulie a.c., iar angajarea urma sa fie facuta in luna august sau septembrie. Promisiunea nu a fost onorata pe motiv ca o alta persoana complice “ nu a mai fost de acord” sa rezolve problema iar vanzatoarea de “functii publice” a inceput sa dea banii inapoi, in urma amenintarilor persoanei pagubite. Faptele au fost aduse si la cunostinta Politiei Municipiului Pascani. In cursul zilei de astazi, 24 septembrie a.c. tanara impreuna cu tata ei au depus o plangere penala.

 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la “Registratura”

Persoana reclamata, Monica Oneata este salariata la Registratura insitutiei. Modul de actiune al acesteia este halucinant. In ziua de 19 iulie victima, absolventa a Universitatii UAIC din Iasi, specializarea Adminsitratie Publica a venit la Primarie sa depuna un CV. Salariata Primariei a recunoscut-o, deoarece in timpul studentiei tanara a facut cateva luni de practica chiar in biroul sau. I-a spus ca este un post liber, chiar in cadrul acelui serviciu si ca o poate ajuta.

Cateva ore mai tarziu, spre sfarsitul programului s-au intalnit in parcarea din fata unei banci din apropiere, intr-o masina. Tatal tinerei povesteste ca salariata Primariei i-a cerut banii respectivi pentru angajarea fiicei sale iar dupa cateva zile a mai solicitat si a primit inca o suma de bani pentru actele de la dosar. Au urmat cateva saptamani de amanari, dupa care victimele si-au data semana ca este vorba de o excrocherie.

Au urmat o serie de intalniri, inclusiv la Primarie, pentru recuperarea banilor. Discutiile si mesajele de pe WhatsApp au fost inregistrate iar pe 17 septembrie Monica Oneata a inapoiat suma de 3000 de lei si a semnat un angajament de plata pentru restul de 5500 lei, pana pe 22 septembrie a.c.

Ea a motivat ca nu a putut rezolva problema deoarece o alta persoana implicata in afacere s-ar fir razgandit. Nici aceasta promisiune nu a fost respectata iar pagubitii au hotarat sa sesizeze Politia si televiziunea locala.

Rețea infracțională sau doar o escrocherie?

Femeia nu este la prima inselaciune. Pe 9 septembrie a.c. BIT TV a prezenta un alt caz, o alta victima. Vasile Secara din Pascani i-a dat aproape 30 000 lei in schimbul promisiunii ca va reuși sa obțină actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului. Si in acest caz victima a depus plangere penala. Banii au fost recuperati imediat dupa difuzarea stirii. La acea vreme primarul municipiului a ridicat din umeri si a spus ca nu are ce sa faca.

De aceasta data, administratorul public Claudiu Bodoasca a precizat ca Primaria nu stie nimic de aceste fapte si ii indemna pe catetenii care au cunostinta de orice ilegalitate sa depuna plangere la Politie. Deocamdata nu se stie daca va urma si o ancheta administrativa pentru a se clarifica daca la Primaria Pascani este sau nu o retea infractionala care se ocupa de vanzarea/ocuparea posturilor din aparatul administrativ sau este vorba doar de o escrocherie pentru pacalirea persoanelor credule.
Monica Oneata nu a fost de gasit pentru un punct de vedere. Si-a luat cateva zile de concediu si nu mai raspunde la telefon.
Mentionam ca femeia a mai fost condamnata si reținută in anul 2009 pentru a executa trei luni de pușcărie pe motiv ca a furat din casierie Primăriei 17 000 lei, in anii 2003- 2004, atunci când era casierul instituției.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI