22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Cod galben de ninsori. Cum se circula la Paşcani, Târgu Frumos şi Hîrlău?

Încă de aseară judeţul Iaşi a intrat sub cod galben de vânt şi ninsori, iar echipajele de deszăpezire sunt la datorie. La Paşcani au fost scoase pe străzi şapte utilaje care împrăştie material antiderapant şi curată zăpada de pe carosabil. Conform spuselor reprezentanţilor Primăriei trotuarele vor fi curăţate de angajaţii de la Salubritate cu Bobcatul când se va aşterne un strat consistent de zăpadă.

Utilaje de deszăpezire sunt şi pe străzile din Târgu Frumos şi Hîrlău. Administraţia locală din Hîrlău a scos pe străzi o maşină multifuncţională cu lamă şi sărăriţă, un buldoexcavator şi un miniîncărcător cu lamă şi cupă. Trotuarele sunt curăţate cu o freză manuală de cei 25 angajaţi de la salubritate.

Şi pe drumurile naţionale care fac legătura între cele trei oraşe se circulă fără dificultate. Încă de la ora 4.00 utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzi pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi a împrăştia material antiderapant. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri spun că vor acţiona şi în următoarele ore, iar echipele vor reveni la bază doar pentru a încarca material antiderapant.

În atenţia autorităţilor sunt şi oamenii străzii. Noaptea trecută la Paşcani poliţiştii de la locală au găsit doi oameni ai străzii, de 36 respectiv 46 ani. Oamenii au refuzat să fie duşi la CPU pentru a petrece noaptea şi a bea un ceai cald. Căutările vor continua şi în următoarele nopţi.

Reamintim că, încă de aseară la orele 18.00 judeţul Iaşi a intrat sub cod galben de ninsori şi vânt puternic. Atenţionarea meteorologică urmează să expire în această seară la ora 23.00 însă în următoarele zile sunt anunţate temperaturi sub – 17 grade.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow