25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Cum scăpăm de efectul blestemelor

Deseori, auzim despre puterea unui blestem ce s-a abătut asupra cuiva şi ce chinuri şi necazuri îndură cel blestemat. Mulţi dintre semenii noştri se întreabă dacă există cu adevărat blestemele .
Sfinţii Părinţi spun că totdeauna blestemul are putere atunci când la mijloc este o nedreptate. Blestemul poate rodi în omul care nu crede în Dumnezeu, pentru că dacă blestemul ar rodi în fiecare om, atunci ar însemna că acesta este mai puternic decât Tatăl Ceresc, iar acest lucru nu este posibil. Dacă ascultăm cu atenţie Moliftele Sfântului Vasile cel Mare vom vedea că blestemul are, în acest caz, şi o latură pozitivă, pentru că Înlătură demonii şi puterea celui rău. .

Ritualul de ridicare a blestemului

„Când cel care rosteşte un blestem este nedreptăţit de un semen sau de o persoană de decizie, blestemul acela este valabil peste timp. Dacă persoana care a rostit un aspru blestem nu mai trăieşte, atunci cei care vor să scape de urmările blestemului trebuie să procedeze astfel:

1. Să ia legătura cu familia celui decedat care a blestemat şi să spună că regretă ceea ce s-a întîmplat şi că, în numele trecutului, ei vor o împăcare.

2. Dacă nu mai există nici o rudă pe linie directă, atunci se face un ritual de împăcare la mormântul acestuia. Este chemat un preot care să facă o slujbă pentru liniştea sufletească a celui decedat, care s-a considerat nedreptăţit, rostind acel blestem cu efecte şi în prezent. ;

3.Tot la mormântul celui nedreptăţit, cei care vor să anuleze blestemul, după slujba religioasă trebuie să regrete incidentul şi să facă DONAŢII săracilor, precizează părintele Valentin Fotescu, Doctor în Teologie, preot la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti.

Continuare pe Click

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow