11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Cum sa va paziti datele de pe cardurile bancare

Pentru a nu fi victimă a infracțiunilor de tip skimming, POLIȚIA IEŞEANĂ vă recomandă :

Nu lasați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar

Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).

Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul!

Nu lăsați ca pe nimeni să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul!

Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus.

Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.

IPJ IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow