6.3 C
Paşcani
marți, aprilie 23, 2024

Cum să-ți apropii copilul de artă. 3 idei de activități pentru cultivarea spiritului artistic

Arta este o modalitate excelentă de a ajuta copiii să-și dezvolte interesul pentru lucrurile creative și pentru a dobândi capacitatea de a aprecia mai mult cele mai interesante aspecte ale vieții. Indiferent că este vorba despre sculptură, desen, muzică, sau olărit, orice gen de activitate care implică utilizarea creativității poate ajuta la dezvoltarea stimulării mintale a copilului.De asemenea, aceste activități pot contribui într-o mare măsură la dezvoltarea personalității sale. Având în vedere beneficiile remarcabile pe care le are arta în dezvoltarea copilului tău este necesar să acorzi o atenție deosebită.

Pentru a crea artă, copiii trebuie să aibă un spațiu pentru a o face, chiar dacă este un colț din sufragerie sau masa din bucătărie. Un spațiu dedicat complet artei este, desigur, cea mai bună variantă pentru cultivarea obiceiului de a crea, dacă ai posibilitatea unui astfel de loc. Chiar dacă locuiți într-un apartament mic, nu renunța la ideea de spațiu dedicat artei. Folosește un colț din camera copilului în care să pui obiecte specifice intereselor sale creative. De exemplu, dacă este pasionat de muzică, poți pune în acest spațiu câteva instrumente muzicale și un portativ pe perete. Oricare ar fi felul în care creezi acest spațiu, va fi un mediu propice pentru copilul tău.

Iată 3 idei de activități simple și foarte eficiente pentru a cultiva creativitatea copilului tău și care îl vor apropia de spiritul artistic

  1. Experimentați muzica. Fără îndoială, muzica este cel mai bun început pentru a îți împrieteni copilul cu arta. Oferă-i copilului tău șansa de a experimenta instrumente muzicale, de a asculta muzică și de a cânta cu el. Acest tip de activități ajută enorm la dezvoltarea abilităților cognitive, la exprimarea emoțiilor și la dezvoltarea limbajului.

Odată ce observi o înclinație a copilului tău pentru un anumit tip de muzică sau instrumente, nu ezita să investești în această pasiune. De exemplu, la magazinul online de instrumente muzicale McMusic găsești nenumărate opțiuni pentru a îl alege cel mai potrivit nivelului de studiu.  

  1. Desenați împreună. Fie că folosiți acuarele sau creioane colorate, profitați de orice ocazie de a petrece timpul împreună folosindu-vă creativitatea. Încearcă pe cât posibil să nu critici felul în care desenează sau pictează, mai ales dacă este la vârsta la care nu dă o importanță prea mare conturului, de exemplu.

Încurajează-l să combine culori și să deseneze exact așa cum simte, fără să fie corectat sau influențat. Poate că pe termen scurt nu vei observa ceva deosebit, dar pe termen lung vei observa, cu siguranță, evoluția nu doar în desen sau pictură, ci în asocierile pe care le va face în general.

  1. Citește-i mult. Indiferent de cât este de mic, fă un obicei din a-i citi copilului tău. Poate că alegi să îi citești seara, înainte de somn, sau poate o faci în weekendurile leneșe. Dacă ai un copil mai mare, puteți citi împreună și discuta mai apoi povestea.

Oricum ar fi, lectura va ajuta foarte mult în dezvoltarea imaginației și în stimularea creativității. Va deschide lumi incredibile și îi va oferi instrumentele pentru a creea, la rândul său.

Copiii devin mult mai interesați de artă dacă o faci distractivă pentru ei. Folosește-ți creativitatea și transformă artele frumoase în momente de conectare și voie bună, de învățare și distracție. Și, de ce nu, poate aceste activități vor fi baza unui excepțional artist de mâine.

Alte articole