More

  Cum să scapi de penalităţile la căldură. Oferta RAGCL, până la sfârşitul lunii iulie

  Array

  Regia de termoficare din Paşcani acordă din nou facilităţi consistente celor care îşi achita integral facturile restante la căldură. Ei vor beneficia de ştergerea penalităţilor acumulate pentru neplata, dacă vor ajunge la zi cu plată. Cei care nu au suficienţi bani dar vor să scape măcar de o parte din penalităţi trebuie să facă o eşalonare la plată a datoriilor. Ei vor beneficia de ştergerea a ¼ din penalităţi şi nu vor mai fi calculate dacă înţelegerea la plată va fi respectată. Măsurile au fost aprobate luna trecută de Consiliul de Administraţie al regiei şi sunt valabile până la sfârşitul lunii iulie a.c..
  RAGCL a luat această decizie pentru că are nevoie de lichidităţi în vedere achitării restantelor la furnizorul de gaz. Este vorba despre facturi în valoare de 750.000 de lei. Totodată regia are de încasat subvenţii de la bugetul local de 430.000 de lei.
  Situaţia unităţii nu este deloc încurajatoare. Restantele pentru neachitarea căldurii se ridică la 6 milioane de lei, în majoritate de la populaţie. O parte din ele sunt deja prescrise, peste un milion de lei iar pentru restul sunt deschise peste 1000 de procese de recuperare.
  Menţionăm că datoriile totale ale regiei de termoficare din Paşcani se ridică la peste 300 de milioane de lei, majoritatea pentru rambursarea creditului de la BERD şi la bugetele de stat.
  În prima şedinţă de lucru a noului legislativ local conducerea unităţii va prezenta un raport de activitate. Este de aşteptat să fie luate măsuri radicale, pentru eficientizarea activităţii, conform promisiunilor făcute de politicieni în campania electorală.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI