22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Cum să scapi de penalităţi dacă ai datorii la căldură. RAGCL a aprobat o serie de facilităţi

Veşti bune pentru păşcănenii care au restante la încălzire. Regia locală de termoficare acorda facilitate importante celor care vor să îşi plătească datoriile. Măsurile au fost hotărâte de membrii Consiliului de Administraţie, în şedinţa de astăzi. Pe lista restantierilor se afla peste 1000 de beneficiari, mai ales locatari de la bloc.
Facilităţile se acorda timp de două luni de zile, în august şi septembrie. Cei care vor achita facturile la zi vor scăpa de penalităţi. Cei care nu au toţi banii, pot face o reeşalonare la plată dar trebuie să achite un avans de 25%. Dacă ratele sunt programate la plata pe o perioada de până la un an de zile, sunt tăiate 50% din penalităţi, iar dacă perioada  este mai mare, reducerea este de doar 30%.
Conducerea regiei anunţa că începând de mâine urează să fie trimise somaţiile şi notificările de plată. Cei care nu vor să îşi achite datoriile sunt trimişi în judecată. În fiecare zi sunt depuse la instanta câte 20 de dosare, locatarii urmând să fie executaţi silit. RAGCL are de încasat de la populaţie restante de 1,9 mil de lei şi încă 300.000 de lei de la agenţii economici.

Astfel de facilitati au fost acordate şi anul trecut, iar măsură a avut efecte. În momentul de faţă mai sunt la sistemul centralizat de încălzire 3850 de persoane din peste 9000 de apartamente. În acest an au fost depuse peste 150 de cereri de debranşare din care doar 20 au fost aprobate. În acelaşi timp au fost constatate 10 de debranşări ilegale. Menţionăm că regia are de achitat 1,9 mil de lei facturi restante la gaz metan, datorie acumulată în timpul sezonului rece.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow