9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Cum să pui bazele unei grădini ecologice cu legume. Atelier de lucru și vizită în ferma Scufița din Homița

Atelier de lucru și vizită în ferma legumicolă Scufița din Homița din comuna Cristesti, joi, 23 septembrie, in prima parte a zilei. Legumicultori din județul Iași, reprezentanți ai autorităților locale și județene, specialiști în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale și protecției mediului au participat la un schimb de experienta privind sistemele agricole prietenoase față de mediu, inclusiv tehnici de permacultură aplicate în ferma Scufița din Homița.

 


Folosind doar îngrășăminte naturale, Laura și Antim Nechifor, proprietarii fermei, cultivă tot felul de legume – de la vinete și dovlecei până la cele mai iuți soiuri de ardei din lume – pe care le vând la târguri de produse locale și într-o băcănie din Iași.

Însă vedetele sezonului sunt cele peste 50 de soiuri de tomate, de toate formele, mărimile și culorile, provenite din semințe cumpărate de la colecționari din România.

Atelierul a avut loc in cadrul proiectului  Centrul EcoRurIS pentru cercetare, transfer de cunoaștere și dezvoltarea sistemelor agricole prietenoase față de mediu în județul Iași.

Cei doi tineri au pus bazele acestei ferme din anul 2019, cand s-au mutat din Bucuresti in Homita. Au venit pe o bucata de pamant lasata de bunicii Laurei si au pus in practica, o gradina ecologica.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor. Se montează parazăpezi

Au inceput pregatirile pentru sezonul rece pe drumurile din judetul Iasi. Muncitorii de la Directia Regională de...

Solicitare pentru al doilea flux de vaccinare la Pașcani

Primaria municipiul Pascani a solicitat Directiei de Sanatate Publica Iasi, reinfiintarea celui de-al doilea flux de vaccinare...

Efectele noilor restricții, la Pașcani. Mască pe stradă, aglomerație la vaccinare, baruri închise

Oameni cu masca pe strada, baruri inchise, restaurante pe jumatate goale, aglomeratie pentru vaccinare si certificatul verde...

FOTO/VIDEO | Târgu Frumos: Traficant de droguri reținut. Oamenii legii au ridicat o cantitate impresionantă de canabis, ce urma să fie vândută în oraș

Politiști, procurori și luptători SAS au intrat in casa unui barbat din Targu Frumos, sambata, 23 octombrie,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI