Cum sa prepari porumbul la cuptor. 3 metode simple

Slider

Cand pe tarabele din piata apare porumbul proaspat, mintea ne fuge imediat la un porumb fiert peste care punem sare din belsug sau la un porumb copt pe gratar peste care am topit putin unt. Totusi, porumbul poate fi preparat si altfel: la cuptor. Gatit prin aceasta metoda, dulceata sa iese in evidenta mai mult decat in celelalte cazuri. Suna interesant? Iata cum il poti pregati.

1. Porumb copt in panusi (foi).

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si asaza grilajul pe mijlocul cuptorului. Curata porumbul de mustati si de primul strat de foi si taie-i varfurile. Apoi coace-l timp de 30 de minute direct pe grilaj, pana cand foile devin maronii, iar porumbul se desprinde usor. Lasa-l sa se raceasca putin, adauga sare si serveste-l.

 

2. Porumb copt, curatat.

Incinge cuptorul la 200 de grade si asaza grilajul pe mijlocul cuptorului. Indeparteaza foile si matasea porumbului. Coace-l direct pe grilaj, aproximativ 25 de minute. Lasa-l sa se raceasca si serveste-l cu sare (si putin unt, daca iti place).

 

3. Porumb copt in folie de aluminiu.

Incinge cuptorul la 180 de grade si asaza grilajul pe mijlocul cuptorului. Curata porumbul de foi si de matase. Inveleste fiecare bucata de porumb in folie de aluminiu si adauga ½ lingura de unt in fiecare pachetel. Asaza porumbul pe grilaj si lasa-l la copt 30 de minute. Dupa ce timpul de coacere a trecut, scoate-l pe o tava, desfa cu mare grija folia si lasa-l putin la racit, apoi serveste-l.

Sursa Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/cum-sa-guides/cum-sa-prepari-porumbul-la-cuptor-3-metode-simple#ixzz5KpYCvJQE
Follow us: foodstory.ro on Facebook

Slider