29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Cum să plătești impozite mai mici la terenuri

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Mare atenţie în ce zona de impozitare se află terenurile pe care le deţineţi, mai ales cele care nu sunt folosite pentru construcţii. După modificarea Noului Cod de Procedură Fiscală impozitul pe teren se stabileşte luând în calcul rangul localităţii în care este amplasat terenul dar şi categoria de folosinţă a acestuia, suma crescând de 2-3 ori faţă de anii precedenţi.
Este şi cazul Vioricăi Ojică din Blăgeşti. Femeia spune că faţă de anul trecut impozitul pe teren și construcții datorat este de 3 ori mai mare şi anume de la 200 lei în 2015 anul acesta a ajuns la 600 lei deşi a rămas aceeaşi suprafaţă. Aceasta spune că are puţin peste 2000 de metri în intravilan dintre care jumătate este teren inundabil de care nu se foloseşte.

Singură soluţie pentru această problema dată de administraţia locală este ca păşcăneancă să facă carte funciară prin care să solicite schimbarea categoriei de încadrare a pământului din teren pentru construcții în cel agricol.
Reamintim că după Noul Cod Fiscal locuitorii de la bloc sau case trebuie să plătească impozit şi pe terenul aflat sub clădire.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI