More

  Cum sa ne desprindem gandul de la responsabilitatile de munca dupa incheierea programului?

  Array

  De multe ori ni se intampla sa ne fie greu sa ne desprindem mintea de responsabilitatile de lucru atunci cand plecam de la birou, dar a ne face un plan de lucru pentru zilele ce urmeaza ne poate ajuta in acest sens, conform unui studiu efectuat recent de catre cercetatorii americani si publicat in jurnalul “Antioxidants and Redox Signalling”. 

  “Din ce in ce mai multe persoane intampina dificultati in a se relaxa dupa orele petrecute la birou,” declara Mark Cropley de la Universitatea Surrey din Marea Britanie, autorul cartii “The Off Switch: Leave work on time, relax your mind but still get more done.”

  “Cand obiectivele de lucru raman nefinalizate, tindem sa ramanem cu gandul la ele. Stim ca a ne lua gandul de la responsabilitatile de lucru ne ajuta in lupta impotriva oboselii si pentru buna dispozitie. De asemenea, aceasta pauza ne creste performanta si eficienta urmatoarei zi de lucru si ne ajuta sa fim mai prezenti in timpul petrecut alaturi de cei dragi,” declara Brandon Smit, autorul studiului si profesor in cadrul Ball State University din Indiana, Statele Unite ale Americii.

  In urma efectuarii unui sondaj de opinie online la care au participat 103 persoane pe durata a 5 zile de lucru, autorul studiului a conchis ca oamenii se gandesc in fiecare seara mai degraba la obiectivele neindeplinite la job, decat la cele care au fost finalizate cu succes. De asemenea, autorul studiului a adaugat ca persoanele care la fiecare final de program isi fac planul de lucru pentru a doua zi reusesc sa se detaseze de responsabilitatile de munca in timpul liber, scriemedlive.hotnews.ro.

  Planificarea obiectivelor viitoare aduce si un plus de eficienta in efectuarea sarcinilor de lucru, adauga autorul.

  Lipsa relaxarii in timpul liber este asociata cu aparitia problemelor de sanatate, cresterea riscului pentru declansarea bolilor cardiace, a instalarii dispozitiei negative, prezenta insomniilor si a oboselii cronice, care duc la scaderea productivitatii si cresterea procentului de greseli efectuate la locul de munca.

  Specialistii recomanda stabilirea unor bariere de timp, adica unui program de lucru incadrat in orele de munca si incheierea activitatilor de lucru la finalizarea programului, dar si stabilirea unor bariere fizice precum incetarea verificarii emailurilor ce contin responsabilitati de lucru in orele libere. Numai in acest fel putem sa tinem munca separata de viata privata, este de parere autorul studiului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI