4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Cum să îți găsești cariera potrivită pentru tine

Găsirea unei cariere ideale poate fi extrem de dificilă pentru unii oameni și foarte simplă pentru alții. De ce? Pentru că există o serie de factori de care depinde acest lucru, iar viața fiecăruia dintre noi are propriile sale particularități.

Pentru a înțelege mai bine de ce unii oameni își găsesc mai ușor drumul în viață, în timp ce altora le este extrem de dificil, trebuie să împărțim oamenii în două mari categorii:

Persoanele care știu de mici ceea ce își doresc să facă, iar toate acțiunile lor din timpul vieții de adolescent și de adult la început de drum, duc către acel drum. Deși sunt puțini acești oameni, există astfel de povești de viață. Pur și simplu, unele persoane știu încă de la vârste foarte fragede, că vor să devină ceva anume. Urmează cursuri de specialitate sau se angajează într-un anumit domeniu și își ating scopul în viață.

Persoanele care sunt veșnic indecise. Aici avem categoria cea mai numeroasă. Majoritatea oamenilor nu știu nici măcar la 18-20 de ani pe ce drum să o apuce, iar această situație ar trebui să stârnească îngrijorări pe mai multe planuri.

La fel de importat este să vorbim și despre factori ce țin de statut financiar. De exemplu, pot fi persoane care știu ce vor, dar nu pot urma anumite cursuri, din cauza problemelor de ordin economic. La fel de important este să luam în calcul și aspecte legate de educația primită acasă, de influența părinților sau a altor rude sau de așteptările pe care le au tinerii de la viitorul job.

În oricare situație de mai sus s-ar afla o persoană, neintegrarea unui tânăr pe piața muncii sau într-o unitate de învățământ, ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru autoritățile care întocmesc politici referitoare la sistemul de învățământ, dar și celor care aplică normele dictate de superiorii din Guvern, respectiv profesorii, directorii de școli. De asemenea, ar trebui să se sesizeze și autoritățile locale, împreună cu asistența socială și agențiile teritoriale de forță de muncă.

 

continuarea pe playtech

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI