8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Cum să iei bani gratis de la stat ca să-ţi dezvolţi o afacere. În această dimineaţă se deschide sesiunea de solicitări Citeste mai mult: adev.ro/ms84wa

De astăzi până la 31 octombrie, întreprinzătorii se pot înregistra la Ministerul Finanţelor pentru a obţine fonduri nerambursabile destinate firmelor mici care investesc şi creează locuri de muncă. Sesiunea de depunere a cererilor se deschide în această dimineaţă, la ora 8.30, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Statul acordă ajutoare băneşti nerambursabile, numite generic „de minimis“, în cadrul unei scheme derulate în perioada 2013-2014, iar sesiunea de depunere a cererilor pentru accesarea acestor fonduri se derulează în perioada 28 august – 31 octombrie 2013. Ajutorul poate fi de cel mult 200.000 de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care fac investiţii pe o perioadă fiscală de trei ani, dacă aceste firme creează şi păstrează şapte locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de la realizarea investiţiei. Dacă beneficiarul preconizează că va crea şi va păstra doar cinci locuri de muncă, ajutorul poate fi de cel mult 100.000 de euro. Iniţiatorul previzionează o creştere semnificativă a numărului de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis, la aproximativ 2.000. Cine poate lua bani Ajutoarele de minimis se vor acorda IMM-urilor pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, ca fonduri nerambursabile, în cuantum de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finanţare. Ajutoarele trebuie să se încadreze într-un plafon maxim de 200.000 de euro, echivalent în lei, respectiv 100.000 de euro în cazul firmelor care au activitate în domeniul transportului rutier. Firmele vor primi aceste ajutoare dacă se angajează că vor păstra angajaţii existenţi la data depunerii cererii de finanţare şi că vor crea, până la finalizarea investiţiei, cinci locuri de muncă noi, pentru ajutoarele de maximum 100.000 de euro, respectiv şapte locuri pentru sumele cuprinse între 100.000 şi 200.000 de euro. Dintre acestea, cel puţin două, respectiv trei locuri de muncă trebuie să fie acordate unor persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele trei luni. Firmele trebuie să menţină aceste posturi încă trei ani de la finalizarea investiţiei. În plus, IMM-urile trebuie să nu mai fi primit ajutoare de minimis pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi (anul fiscal în curs şi doi ani anteriori) sau, în cazul în care au beneficiat de acestea, suma să nu fi depăşit plafoanele menţionate.

Citeste mai mult: adev.ro/ms84wa

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow