18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Cum să faci pentru a nu cheltui mulți bani cu mașina?

Orice șofer știe că mașina este o responsabilitate, din toate punctele de vedere. Trebuie să îi găsești loc de parcare, trebuie să te asiguri că o conduci în mod legal, trebuie să o conduci cu prudență și să îi înveți nevoile. Putem trage concluzia că cea mai mare responsabilitate pe care o ai cu o mașină este cea financiară. Plătești pe asigurări, plătești pe piese auto, plătești pe revizii, accesorii, spălări, combustibil și câte și mai câte. Nu poți să renunți la cheltuieli, însă poți face în așa fel încât acestea să fie mai puține. Pentru asta, trebuie să respecți o serie de reguli, cât se poate de clare.

Investește într-o mașină bună

Nu trebuie să îți cumperi o mașină nouă, însă este bine să investești într-o mașină bună, care are pe ea piese auto originale, nu are un număr foarte mare de km și dacă se poate, are doar un singur proprietar. Atunci când cumperi o mașină second hand, mergi cu ea la un service în care ai deplină încredere și fă-i o verificare serioasă. Dacă faci acest lucru de la început, chiar dacă vei avea câteva cheltuieli în plus, vei avea garanția faptului că nu vei cheltui mulți bani ulterior.

Informează-te în legătură cu cele mai mari probleme ale mașinii pe care ai ales-o

Fiecare brand de mașini are forumuri dedicate, unde șoferii discută detalii și probleme. Poți să te informezi despre cele mai frecvente probleme care apar la mașina pe care ai achiziționat-o tu, în așa fel încât să încerci să le previi.
Informația este extrem de importantă, așadar, notează-ți toate site-urile care ar putea să te ajute la un moment dat. Ai nevoie, fără doar și poate, de un magazin de piese auto online, de un site cu sfaturi de exploatare a mașinii și de un site cu sfaturi de reparație.

Condu prudent și corect

Dacă ai grijă de mașină, șansa de a o conduce o perioadă lungă de timp este foarte mare. Încearcă să nu o forțezi și să conduci cât mai corect, în așa fel încât uzura să fie una lentă.

Nu neglija nevoile mașinii

Ocazional, mașina are nevoie de revizii, pentru a i se descoperi micile probleme, ce pot să se transforme în mari probleme. De asemenea, ocazional, aceasta trebuie să fie spălată și curățată, în așa fel încâ praful să nu ajungă să se depuna și să genereze uzură.
Mașina are nevoie și de o mulțime de consumabile, cum ar fi uleiul de motor sau lichidul de frână, consumabile care sunt ieftine și pot fi înlocuite rapid, dar care pot genera probleme mari atunci când lipsesc sau atunci când sunt prea vechi.
Pune-ți niște bani deoparte pentru a avea tot timpul la îndemână o sumă pentru consumabile. Nu te zgârci și alege cele mai bune consumabile, fie că vorbim despre uleiuri, plăcuțe de frână, combustibil sau alte lichide. Poți economisi optând pentru soluții mai proaste, însă nu pe termen lung. Soluțiile de bună calitate îți protejează mașina și te ajută să te bucuri de ea pe termen lung.

 

Continuare pe Agerpres.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow