16.4 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Cum sa circulati in siguranta pe timp de iarna

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi recomanda participantilor la trafic, in contextul informarilor meteorologice, referitoare la scaderea temperaturilor, care favorizeaza aparitia precipitatiilor sub forma de lapovita si ninsoare, sa manifeste maxima prudenta. Soferii sunt sfatuiti sa-si echipeze autoturismele corespunzator si sa respecte cu strictete regulile de circulatie. Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa se informeze asupra conditiilor de deplasare inainte de a pleca la drum, dar si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata.

“Prevederile legale interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a face vreo referire la o data calendaristica. Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic . Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta , avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile sau ceata pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate.

Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor. Folositi cu precadere frana de motor. Pe portiunile acoperite cu mazga sau polei nu trebuie sa virati si sa franati in acelasi timp.

La pornire pentru a evita patinarea rotilor, demarati usor si accelerati progresiv pentru a evita patinarea rotilor si derapajul. continuarea aici

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI