10.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Cum sa ajungi sus?!

Daca faci parte din grupul de persoane care se crede pilot de curse pe soselele patriei si intr-o secunda de neatentie faci erori pe strada pentru ca ai pierdut controlul masinii, sau ai probleme la autovehicul sau schimbi cauciucurile pentru a fi in concordanta cu vremea de afara, vei merge la un service auto, speram noi autorizat. Acolo, “copilul tau drag” va fi urcat pe un elevator auto, pentru ca elevatoatele germane sunt de cea mai buna calitate si sunt numite Hebebühne. Ele protejeaza masina si ajuta mecanicul sa isi desfasoare meseria in cele mai bune conditii, dar si intr-un timp cat mai scurt.

Elevatoarele hebebühne, sunt pe diferite marimi pentru a putea fi acomodate in orice atelier si pentru orice tip de serviciu pe care il ofera servicurile auto catre clientii lor. Fie ca este pentru un simplu schimb de penuri, doar ca nu va fi de 2,4 secunde (media unui schimb de pneuri la primele 3 echipe) la ca Formula 1, fie ca e de natura mecanica.

Pe langa diversitatea oferita legata de dimensiunile elevatorului, alta caracteristica este cea a numarului de brate folosite in ridicarea autovehicului, care pot fi in numar de doua sau patru, dar si a pozitionarii lor, fie pe lateral, sau in zig-zag, sau chiar pe sub masina, fiind fixate in podeaua service-ului. Inaltimea la care este ridicata masina fiin reglabila pentru a putea oferi cel mai bun si confortabil md de lucru, care sa ofere posibilitatea rezolvarii rapide si in conditii de siguranta a problemei autovehicului de cartre mecanicul autorizat.

Orice service auto ar trebui sa fie dotat cu un elevator dar și echipamente vulcanizare, el fiind o investitie care se va amortiza in cativa ani, dar si ofera posibilitatea unui serviciu pe care multi proprietari de masini il vor folosi. Desigur, exista pe piata si alte posibilitati de a ridica o masina pentru a putea vedea si lucre sub ea, precum o rapma, insa ea ocupa loc, si spatiu si nu este asa mobila precum un elevator auto. Ca sa nu mai punem la socoteala pretul construirii unei rapme care poate ajunge chiar mai mult decat al unui elevator si montarea lui la sediul service-ului.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI