More

  Cum s-au simțit și ce mesaje au transmis artiștii de muzică populară, pășcănenilor!

  Array

  Trei zile de sărbătoare la Pașcani. Pe scena amplasată la baza sportivă a Stadionului Municipal au urcat pentru a bucura oamenii veniți în număr mare artiști consacrați ai României dar și din Republica Moldova. Printre ei se număra Margareta Clipa, Daniela Condurache, Angela Rusu, Formațiile Datina și Ansamblurile Rapsozii Botoșanilor și Florica de la Munte.

  Daniela Condurache
  O artistă chemată la Pașcani pentru a susține momente artistice este Daniela Condurache. Abia coborâtă de pe scenă, solista de muzică populară a declarat că îi place în Pașcani. Oamenii sunt calzi și știu să petreacă. Numai în acest an a fost de cinci ori cu diferite ocazii și va accepta tot timpul invitația de a fi alături de pășcăneni. Tot de sărbătoarea municipiului a avut loc și o premiere, a cântat cu orchestra Ansamblului Rapsozii Botoșanilor.

  Margareta Clipa
  Margareta Clipa a venit sâmbătă, 9 iulie, la Pașcani, unde a cântat aproape o oră. Ea spune că de fiecare dată când e pe scenă în aer liber, ori e soare puternic ori se adună norii pentnru furtună, ultima variantă petrecându-se la Pașcani, chiar dacă ploaia a venit mai pe seară, oamenii au rămas și au petrecut. Mesajul solistei pentru pășcăneni este „Să mânânce, să bea, să se petreacă și să lase grijile deoparte!”

  Ea poate fi ascultată pe posturile de radio și tv, are cântece noi și de curând a lansat un nou album cu muzică de voie bună, de dans și de petrecere.

  formatia datina

  Datina, o altă formație care a urcat pe scena a avut parte de o primire caldă din partea publicului venit din Pașcani, comunele din împrejurimi dar și din alte orașe. Membrii trupei au cântat live iar sâmbătă seara, oamenii legii au estimat că au fost câteva mii de oameni care au sărbători Zilele Municipiului. Ei spun că s-au simțit foarte bine și nu au uitat că în urmă cu câțiva ani, în cadrul aceleași sărbători, au cântat pentru iubitorii de muzică de petrecere și populară. Ei au spus că în următoatrele luni, prin toamnă vor lansa un videoclip la melodia De-a dura, piesă cântată și la Pașcani, în premieră.

  „Vă pupăm și vă iubim!” este mesajul trupei Datina pentru pășcăeni.

  datina

  O figură frumoasă au făcut și cei 45 de membrii ai Ansamblului folcloric de la Neamț – Floricica de la munte – care au fost pentru prima dată la Pașcani. Ei au sute de participări la fetsivaluri de gen în țară și străinătate, iar spectacolul de sâmbătă de la Pașcani a fost făcut pe gustul publicului prezent la eveniment, pe stadionul municipal, acolo unde au prezentat o suită de dansuri și jocuri din toate zonele țării, dar au cântat și soliștii laureați cu premii de-a lungul anilor. Cooronatorii mulțumește pentru invitație și urează pășcăneni „O vară frumoasă și o toamnă îmbelșugată!”

  Ansamblul funcționează în cadrul Centrului de Cultură a Consiliului Județean Neamț.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI