27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Cum s-au desfăşurat festivităţile de deschidere a noului an şcolar, la Paşcani: Postolachi a plictisit, politicenii s-au repetat, consilierii au muţit

prima zi de scoala pascani

Zambete, lacrimi si multe emotii. Asa se poate descrie starea elevilor, parintilor si profesorilor din Pascani. Cei aproape 8 500 de elevi din Municipiu au umplut astazi, 16 septembrie, de la primele ore ale diminetii, strazile orasului, cu sau fara parinti de mana, insa cu siguranta cu un buchet de flori pentru educatoare, invatatoare sau diriginta.

Festivitatile de deschidere a noului an scolar au inceput de la ora 9.00 la Colegiul CF Unirea unde au fost prezenti elevi, parinti, profesori, dar si autoritatile locale, judetene, reprezentanti ai bisericii, Inspectoratului Scolar si ai Politiei, fiecare transmitand mesajul institutiei pe care o reprezinta.

La cea mai buna unitate de invatamant din oras, Colegiul National „Mihail Sadovenau” festivitatea a inceput in jurul orei 10.30 cu imnul Romaniei, urmat de o scurta rugaciune citita de o eleva a scolii. Cum slujbele de sfintire nu lipsesc de la orice eveniment, protopopul Pavel Postolachi a vorbim mai bine de 30 de minute, elevii fiind nerabdatori sa-si auda numele strigat de dirigintele clasei, decat sa asculte cuvintele pline de har a preotului.

prima zi de scoala pascani.JPG 1

Alesii locali, in cuvantul de deschidere, au tinut sa multumeasca elevilor pentru rezultatele obtinute la examene, au facut promisiuni ca o sa ajute scoala sa aiba cele necesare si le-au urat elevilor un an bun, plin de succes si realizari.

Si reprezentantii Insectoratului Scolar Judetean, Cristi Iordachioaia si Vasile Sorohan, dar si cei ai Politiei au citit celor prezenti mesajul transmit de cele doua unitati.

Scoala a inceput de astazi cu mai multe schimbari, printre care cresterea ponderii mediei la Evaluarea Nationala la 75 la suta, simularea bacalaureatului si la clasa a XI-a, evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dar si cu mai multe inspectii la clasa. Prima vacanță o vor avea elevii din învățământul primar și copii de la grădinițe, în perioada 2-10 noiembrie. Vacanța de iarnă va începe pe 21 decembrie și se va termina pe 5 ianuarie 2014. Din 6 ianuarie vor continua cursurile din semestrul I, care se va sfârși în data de 31 ianuarie. După aceasta, elevii vor avea vacanța intersemestruală, din 1 februarie până pe 9 februarie.

prima zi de scoala pascani.JPG 2

Din acest an, elevii vor avea liber și în a treia zi de Paște, vacanța de primăvară fiind programată din 12 aprilie, până în 22 aprilie. Scoala se va incheia pe 20 iunie, dupa 36 de săptămâni de școală. ziarulorizont.info

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...