16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Cum s-au desfăşurat festivităţile de deschidere a noului an şcolar, la Paşcani: Postolachi a plictisit, politicenii s-au repetat, consilierii au muţit

prima zi de scoala pascani

Zambete, lacrimi si multe emotii. Asa se poate descrie starea elevilor, parintilor si profesorilor din Pascani. Cei aproape 8 500 de elevi din Municipiu au umplut astazi, 16 septembrie, de la primele ore ale diminetii, strazile orasului, cu sau fara parinti de mana, insa cu siguranta cu un buchet de flori pentru educatoare, invatatoare sau diriginta.

Festivitatile de deschidere a noului an scolar au inceput de la ora 9.00 la Colegiul CF Unirea unde au fost prezenti elevi, parinti, profesori, dar si autoritatile locale, judetene, reprezentanti ai bisericii, Inspectoratului Scolar si ai Politiei, fiecare transmitand mesajul institutiei pe care o reprezinta.

La cea mai buna unitate de invatamant din oras, Colegiul National “Mihail Sadovenau” festivitatea a inceput in jurul orei 10.30 cu imnul Romaniei, urmat de o scurta rugaciune citita de o eleva a scolii. Cum slujbele de sfintire nu lipsesc de la orice eveniment, protopopul Pavel Postolachi a vorbim mai bine de 30 de minute, elevii fiind nerabdatori sa-si auda numele strigat de dirigintele clasei, decat sa asculte cuvintele pline de har a preotului.

prima zi de scoala pascani.JPG 1

Alesii locali, in cuvantul de deschidere, au tinut sa multumeasca elevilor pentru rezultatele obtinute la examene, au facut promisiuni ca o sa ajute scoala sa aiba cele necesare si le-au urat elevilor un an bun, plin de succes si realizari.

Si reprezentantii Insectoratului Scolar Judetean, Cristi Iordachioaia si Vasile Sorohan, dar si cei ai Politiei au citit celor prezenti mesajul transmit de cele doua unitati.

Scoala a inceput de astazi cu mai multe schimbari, printre care cresterea ponderii mediei la Evaluarea Nationala la 75 la suta, simularea bacalaureatului si la clasa a XI-a, evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, dar si cu mai multe inspectii la clasa. Prima vacanță o vor avea elevii din învățământul primar și copii de la grădinițe, în perioada 2-10 noiembrie. Vacanța de iarnă va începe pe 21 decembrie și se va termina pe 5 ianuarie 2014. Din 6 ianuarie vor continua cursurile din semestrul I, care se va sfârși în data de 31 ianuarie. După aceasta, elevii vor avea vacanța intersemestruală, din 1 februarie până pe 9 februarie.

prima zi de scoala pascani.JPG 2

Din acest an, elevii vor avea liber și în a treia zi de Paște, vacanța de primăvară fiind programată din 12 aprilie, până în 22 aprilie. Scoala se va incheia pe 20 iunie, dupa 36 de săptămâni de școală. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI