More

  Cum s-a votat la alegerile europarlamentare in Pascani, Targu Frumos si Harlau

  Array

  Surpriza uriasa la alegerile europarlamentare de duminica. Un actor, candidat independent a reusit sa ajunga in Parlamentul European cu un rezultat mai mare decat al multor partide politice. Cetatenii din Pascani , Targu Frumos si Harlau i-au acordat votul de incredere , sanctionand astfel clasa politica actuala.

  Dis de dimineata sectiile de votare au fost deschise sub supravegherea reprezentantilor partidelor. Unii dintre alegatori au venit mai devreme de ora sapte pentru a fi primii la vot, in timp ce altii au fost nevoiti sa stea la coada, in perioada aglomarata.
  Cetateii au iesit la vot in numar mai mare ca pana acum . La Pascani, de exemplu prezenta la urne a fost de peste 24% , la Targu Frumos de 32,7 iar la Harlau de 35%. Ei spun ca au mers sa voteze pentru ca Romania sa fie bine reprezentata la nivel european si pentru obtinerea de mai multe fonduri comunitare pentru dezvoltare.
  In urma centralizarii voturilor reiese ca PSD-ul a castigat alegerile in toate localitatile din judet. La Pascani procentul este de peste 46%, la Targu Frumos de 40,5 iar la Harlau de aproape 50%. Cel mai mare scor din judet inregistrat de social democrati este in comuna Tatarusi, de peste 70%. In aceasta situatie social democratii cred in refacerea USL, conditie necesara pentru castigarea alegerilor prezidentiale.

  Cei mai suparati de rezultatele de la alegerile europarlamentare de duminica sunt liberalii. Ei au obtinut procente sub cele estimate de presedintele Crin Antonescu care a si demisionat din functie, impreuna cu intreaga conducere. La Pascani rezultatul a fost de 8,19%, la Targu Frumos de 19,74 % iar la Harlau de peste 18%.
  Cu toate acestea conducerea PNL Pascani nu ia in calcul o demisie de onoare, asa cum s-a intamplat in alte localitati din tara.
  Surpriza acestor alegeri a fost actorul Mircea Diaconu care a obtinut, singur, in calitate de independent, cat pentru 2 mandate. Pascanenii i-au oferit 10,6% din voturi, cei din Targu Frumos 8,16% iar cei din Harlau 10,43%.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi...

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație,...

  Un avocat noul președinte de la CSM. 1,2 lei/zi alocația unui sportiv

  Clubul Sportiv Municipal Pașcani are o noua conducere. Săptămâna trecută ,in prima ședința a Consiliului de Administrație a fost ales in funcția de președinte...

  Primarul din Stolniceni Prăjescu a oferit flori de Ziua Femeii, în școlile din comună – FOTO

  Ziua Femei a fost sarbatorita luni atat in marile orase cat si la sate. In Stolniceni Prajescu, a devenit o traditie ca de 8...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI