More

  Cum s-a simțit cutremurul de sâmbătă dimineața la Pașcani – VIDEO

  Array

  Cum s-a simțit cutremurul de sâmbătă dimineața la Pașcani

  “Vuietul puternic îl am și acum în urechi” spune un pășcănean care a simțit cutremurul de sâmbătă dimineața. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zona Vale din Pașcani arată cum scările mari și cele mici sunt zdruncinate de seism câteva secunde. La acea oră nu se afla nici o persoană în zonă.

  Un cutremur puternic a avut loc, vineri spre sâmbătă, 23 spre 24 septembrie, in jurul orei 2 si 11 minute în România. Pamantul țării s-a cutremurat aproximativ 20 de secunde. Seismul a fost puternic resimțit și în județul Iași.

  cutremur-pascani-23-24-09-2016-pascani-scarile-mari-si-mici

  Pășcănenii au fost treziți din somn de vuietul dinaintea cutremurului și chiar au fost persoane care au coborât din apartamente în fața blocului. Sunt și persoane care au fost trezite cu câteva secunde înainte, de păsările și animalele din gospodărie.

  Mulţi dintre pășcănenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor turn au simţit cel mai tare cutremurul. Imediat după, mai multe apeluri au fost făcute la 112 din cauza atacului de panică creat. Cutremurul a încins la propriu și rețelele de socializare.

  Tot acolo, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de urgență publică informații utile despre cum trebuie să ne pregătit pentru cutremur și să știm cum să acționăm într-o astfel de situație.

  Un alt clip ne arată cum trebuie să ne comportăm acasă, în familie atunci când se declanșează un cutremur.

  În județul Iaș, cutremurul s-a simţit puternic, el fiind de 5,3 pe scara Richter, cel mai puternic produs în acest an în România. Unda seismică pornită din Vrancea a fost resimţită în patru ţări vecine – în Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria şi Serbia.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI