1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Cum puteti fi jefuiti inainte de Sarbatori. O noua reteta face ravagii

Neglijenta unei femei din Iasi a transformat-o in victima hotilor, acestia navalind in locuinta de unde au sustras primele bunuri care le-au iesit in cale. Totul s-a intamplat dupa ce femeia a lasat cheia de la intrare sub presul din fata usii, astfel ca hotii nu au fost nevoiti sa depuna prea mult efort pentru a pleca din locuinta cu desaga plina.

Astfel, la data de 11 decembrie, Politia Municipiului Iasi a fost sesizata de Elena B., de 36 de ani, care a reclamat ca in cursul aceleiasi zile, intre orele 8:00 – 16:00, persoane necunoscute, profitand de faptul ca a lasat cheia de la usa de acces in locuinta sub covorul din fata acesteia, au patruns in interior de unde i-au sustras un monitor de calculator si alte bunuri, in valoare totala de 300 de lei. In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, iar cercetarile continua pentru identificarea autorului si recuperarea prejudiciului.

Minimele masuri de siguranta pe care le puteti lua pentru protejarea apartamentului dumneavoastra sunt:

– nu lasati cheia de la usa de acces in locuinta sub covorasul din fata acesteia, sau deasupra tocului de la usa, intrucat infractorii pot verifica si aceste posibilitati, astfel riscand sa ramaneti fara bunurile de valoare.

– nu lasati usa casei sau apartamentului descuiata, chiar daca sunteti in casa;

– in cazul in care detineti bunuri de valoare sau sume mari de bani, va sfatuim sa le depozitati la banca sau in seif;

– daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane necunoscute care pretind ca vand sau cumpara diferite produse, nu le permiteti intrarea in locuinta.

– daca plecati in vacanta, faceti transportul bagajelor in autoturism cu multa discretie;

– cand sunteti acasa asigurati usa cel putin cu lantul de siguranta, astfel va protejati de musafirii nepoftiti;

– cand sunteti in locuinta si suna cineva la usa, inainte de a deschide, intrebati cine este si uitati-va pe vizor;

– instruiti-va copiii ca atunci cand sunt singuri acasa sa nu deschida sub nici un motiv usa de acces in locuinta persoanelor straine care spun ca sunt trimisi de parinti pentru a le da diverse obiecte;

– evitati sa va afisati sau sa discutati despre bunurile de valoare pe care le detineti in locuinta.

– n situatia in care cheile de la usa de acces in locuinta au fost pierdute, uitate intr-un loc public sau sustrase odata cu actele de identitate, schimbati de urgenta incuietorile.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow