17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Cum puteți beneficia de asistență medicală gratuită, dacă sunteți neasigurați

Persoanele fără venituri fiscalizate, care nu sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, vor trebui să plătească 1.530 de lei dacă vor să se asigure la sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în cursul anului 2022. Suma acoperă asigurarea la sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru 12 luni care curg de la data la care oamenii trimit la Fisc declaraţia unică, pe care au completat-o corect.

Declaraţia unică are un formular nou în anul 2022, reglementat prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2.127/2021, publicat în Monitorul Oficial la 5 ianuarie, data la care a intrat în vigoare actul normativ.
”Persoanele care doresc să beneficieze de asistență medicală gratuită, dar care nu sunt angajate sau nu realizează venituri asupra cărora se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate și care, de asemenea, nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se pot asigura în sistemul de asigurărilor sociale de sănătate optând pentru plata contribuției, prin completarea și depunerea la ANAF a „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” (D212). În prezent, competenţa de administrare a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice la Fondul unic de asigurări sociale de sănătate o dețin organele de specialitate ale ANAF”, a explicat Dr. Ec. Radu Țibichi, Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Iași.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow