32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Cum putem evita alimentele periculoase din magazine. Există o soluție rapidă și gratuită, accesibilă oricui

Rafturile magazinelor din România sunt pline de produse neconforme, care din păcate nu sunt depistate la graniță. Există însă o aplicație care ne arată în timpul real toate alertele alimentare, dar și ce conține exact un anumit produs.

Alertele alimentare sunt aproape la ordinea zilei și aflăm despre probleme abia după ce produsele au ajuns deja la raft, iar în unele cazuri le-am și consumat. „Ceea ce aș vrea, însă să menționez este să nu uităm că avem dreptul să ne recuperăm dauna materială, adică să ne luăm banii înapoi.

Dar ceea ce este extrem de important este că avem dreptul să facem analize pentru noi, pentru familia noastră, cei care au consumat, dacă din consumul respectiv s-a întâmplat ceva. Iar pe cealaltă parte cred că autoritățile ar trebui să fie mai vigilente pentru a nu mai ajunge pe raft astfel de produse.

În momentul în care discutăm de niște produse care au ajuns pe raft, sunt produse care au fost notificate prin sistemul de alertă rapidă al Comisiei Europene și nu sunt identificate sau depistate de autoritățile române“, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Continuarea pe EVZ

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow