16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Cum prevenim tâlhăriile prin smulgere

noua-minori-cercetati-pentru-talharie-600x368Obiectele de valoare pe care le avem asupra noastră şi pe care le purtăm la vedere pot atrage mult mai uşor atenţia infractorilor. Telefoanele mobile, poşetele, genţile, bijuteriile (lănţişoare, cercei etc.) sunt permanent în atenţia tâlharilor care acţionează prin smulgere şi nu numai.

În general, tâlhăriile prin smulgere sunt infracţiuni care se comit în sezonul călduros, însă sunt situaţii în care şi pe parcursul anului, chiar şi iarna, ne-am confruntat cu astfel de cazuri.

Vă prezentăm câteva recomandări generale menite a-i ţine departe pe infractori:

– evitaţi deplasările prin locuri izolate cum ar fi ganguri, scurtături prin zone necirculate: gândiţi-vă că unui infractor nu-i trebuie mai mult de 2-3 secunde pentru a vă smulge un lănţişor de la gât sau telefonul mobil din mână.

– evitaţi să vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare;

– dacă observaţi că sunteţi urmăriţi de diferite persoane, deplasaţi-vă prin zone intens circulate chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului;

– evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi să mergeţi însoţit sau să vă deplasaţi cu autoturismul;

– nu acceptaţi sub nici o formă să însoţiţi persoane necunoscute nicăieri, nici măcar doi metri! Mulţi infractori, sub pretextul că nu găsesc o anumită adresă sau că trebuie să vă spună ceva foarte important vă atrag în diferite ganguri sau după clădiri unde vă pot tâlhări foarte uşor.

Dacă aţi fost victima sau martorul unei infracţiuni nu ezitaţi să anunţaţi cât mai urgent poliţia la numărul de telefon de urgenţă 112- apel gratuit. Încercaţi să reţineţi cât mai multe detalii despre infractori, cum ar fi semnalmentele lor şi direcţia către care s-au îndreptat pentru a creşte astfel şansa recuperării bunurilor care v-au fost sustrase.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI