18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Cum poți scăpa de amenzile de circulație

Amenzile scrise greşit sunt anulate în instanţă. Este decizia Curţii Supreme, conform căreia procesele-verbale care nu descriu suficient fapta sau au elemente lipsă vor fi anulate de judecători. Poliţiştii se apără şi spun că greşeala este omenească.

Când primiți o amendă, citiți procesul-verbal de două ori! O greșeală făcută de poliţist vă poate scuti de la plata unor sume maride bani. O decizie a judecătorilor le vine în ajutor şoferilor.

Descrierea insuficientă a faptei atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se spune în hotărârea instanţei supreme.

Florin Tîrnovan, avocat: „Salutam o astfel de decizie, deoarece era și normal în situațiile în care agentul constatator face anumite greșeli, să-i fie de ajutor cetățeanului”.

Specialiştii spun că şoferii trebuie să fie atenţi la acuzaţiile notate în procesul-verbal.

Încadrarea faptei. Aici trebuie contravenienții să aibă în vedere și să verifice dacă fapta sancționată este încadrată în drept corect de către agentul constatator”, explică avocatul Tîrnovan.

Continuarea pe DIGI 24

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI