More

  Cum poţi să îţi intabulezi terenurile cu bani de la primărie. În mai multe comune din preajma Pașcaniului au început măsurătorile – DOC

  Array

  Veşti bune pentru deţinătorii de terenuri care nu au reuşit, până acum, să obţină acte cadastrale. Administraţiile locale dispun de fonduri guvernamentale pentru realizarea măsurătorilor şi înscrierea terenurilor în cartea funciară. Mai multe localităţi din judeţul Iaşi au primit câte 150.000 de lei, iar unele primăriile au încheiat deja contractele pentru execuţia lucrărilor. Edilii fac apel la cetăţenii care vor să obţină aceste documente, să vină la primărie cu actele necesare.

  În comuna Miroslovesti au început lucrările de cadastrare gratuită. 600 de terenuri vor fi intabulate cât de curând, după ce Primăria a primit o finanţare de 150.000 de lei. În total, este vorba de circa 200 de hectare care sunt în extravilanul comunei. Planurile sunt făcute şi pentru anul viitor, când se vor face actele pentru 2.000 de imobile.
  Au fost făcute şedinţe de informare cu cetăţenii comunei, iar până pe 15 septembrie ar urma să fie finalizată o parte din acest proiect de inventariere, care prevede tarlalele 83, 25 şi 27.

  Ce trebuie să facă localnicii pentru a obţine actele cadastrale? Să se prezinte la primărie cu un dosar cu actele care atestă dreptul de proprietate al terenului, precum, titlu de proprietate, certificat de moştenitor, act de vânzare-cumpărare, partaj sau orice act judecătoresc şi altele.

  La Paşcani, administraţia locală are ca principal obiectiv realizarea actelor cadastrale pentru domeniul public şi privat al municipiului, dar şi pentru cei care aşteaptă titlurile de proprietate de la comisia judeţeană de fond funciar. Administraţia locală pregăteşte deja trei licitaţii în vederea încheierii contractelor până la sfârşitul anului. Primul lot, în valoare de 118.300 de lei fără TVA, are că obiect cadastrarea întregului domeniu public. Pentru acelaşi obiectiv, au mai fost alocaţi încă 100.000 de lei la începutul anului din bugetul local.

  Al doilea lot, în valoare de 95.580 lei fără TVA, este pentru realizarea unor planuri parcelare ale unor deţinători de terenuri.

  De asemenea, primăria a primit de la Guvern suma de 150.000 de lei fără TVA, bani care vor fi pentru realizarea documentelor cadastrale a celor care urmează să primească titluri de proprietate. În urma licitaţiei, vor fi folosiţi doar o parte din bani.

  Menţionăm că Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 este cel mai important proiect pe care ANCPI l-a derulat de la înfiinţare. Acesta prevede realizarea cadastrului în întreagă ţară, fără costuri pentru cetăţeni şi este una dintre cele importante investiţii ale unei ţări.

  Lista completă a localităţilor din judeţul Iaşi care au încheiat contracte de finanţare o puteţi vedea mai jos.

  Lista 1 by orizontul pascani on Scribd

  Lista 2 by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet