3.3 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Cum pot obţine pensionarii bilete de tratament în staţiunile balneare

tratamente balneo

Pensionarii beneficiază de bilete de tratament gratuite sau la jumătate de preţ în staţiunile balneare.
Pensionarii care vor să obțină un bilet de tratament balnear trebuie să ştie că, în cursul unui an calendaristic, pot beneficia o singură dată de această oportunitate. În funcție de cuantumul pensiei, dar și prevederile unor legi speciale, biletele sunt fie gratuite, fie necesită o contribuție proprie de maximum 50%.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii care au plătite la zi contribuțiile la stat, asigurații care au suferit un accident de muncă sau au o boală profesională și cei care sunt vizați de anumite legi speciale.

Pot primi bilete și persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear.

Dosarul care se depune la Casa Județeana de Pensii trebuie să conțină cererea de acordare a biletului de tratament, o copie dupa actul de al identitate beneficiarului, talonul de pensie și programul de recuperare recomandat de medic, în copie, dar cu prezentarea actului original. În cazul persoanelor cu dizabilități, acestea trebuie să aibă la dosar și copia certificatului de persoană cu handicap, valabil în perioada tratamentului.

Biletele de tratament balnear se acordă numai în limita numărului locurilor aprobate prin hotărâre de guvern.

Beneficiarii sunt stabiliți după numărul de ordine primit la Casa Județeană de Pensii, la înregistrarea dosarului.

În România există, în total, aproape 20 de stațiuni balneoclimaterice unde pot fi acordate astfel de bilete de tratament. sursa digi24.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow