17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Cum ne afectează contactul cu o persoană care se plânge mereu

Cine se confruntă neîncetat cu negativismul şi cu diverse plângeri se alege cu neuronii distruşi. În cartea sa, ‘Three simple steps: A map to succes in busyness and life’, Trevor Blake prezintă un studiu ştiinţific interesant. Cine se expune unor manifestări negative 30 de minute sau mai mult, în realitate sau la televizor, nu ajunge deloc mai deştept, ci dimpotrivă. Acest lucru distruge progresiv neuronii hipocampului, scrie 7sur7.be, citat de Agerpres.

‘Este partea creierului de care avem nevoie ca să rezolvăm problemele’, arată autorul în revista Inc. ‘Pe scurt, creierul s-ar face terci’, adaugă el. ‘În general, oamenii care se plâng de ceva nu caută o soluţie. Ei vor doar să te alături indignării lor. Creierul începe să fie afectat când auziţi pe cineva spunând: +Este groaznic, nu?+. Acest lucru vă deteriorează creierul, chiar dacă ascultaţi pasiv. Dacă încercaţi să vă schimbaţi comportamentul, ajungeţi imediat o posibilă ţintă de reproş’, spune Blake.

Pentru a evita astfel de situaţii, autorul dă câteva sfaturi. ‘Dacă vă întâlniţi cu cineva care se plânge de tot şi de toate, puteţi recurge la tehnici mentale ca să blocaţi deteriorarea creierului…Retrageţi-vă în locul imaginar preferat, acolo unde aţi merge daca aţi avea o baghetă magică’, încheie autorul cărţii menţionate.

 

Sursa: Gandul

Alte articole