15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022

Cum îți pregătești mașina pentru iarnă. Sfaturi de la specialiști

Temperaturile scazute din ultima perioada i-au facut pe soferi sa aglomereze service-urile auto pentru schimbarea anvelopelor de la cele de vara la cele de iarna si pentru pregatirea in sine a autoturismului pentru perioada rece.

Ce inseamna pregatire? Din primul rand, printre altele, este vorba despre verificarea instalatiei de climatizare, a stergatoarelor si schimbul de ulei.

In ceea ce priveste anvelopele, sunt recomandate cele care sunt pentru fiecare sezon in parte, vara sau iarna si nu cele mixte. Conform Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Iluminatul masinii trebuie sa functioneze perfect pentru a fi vizibili in trafic, iar o baterie buna a masinii ne va ajuta sa pornim fara probleme autoturismul.

Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope neadecvate se sancţionează astfel: intre 9 şi 20 de puncte de amendă, acestea fiind echivalente cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow