22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Cum îţi poţi creşte şansele de angajare

Ultimele știri

150 de ieşeni vor avea luna viitoare oportunitatea de a-şi spori şansele la găsirea unui loc de muncă potrivit.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi va deschide în luna martie nu mai puţin de şase module de calificare şi reconversie profesională la sediul Centrului propriu de Formare. Pentru fiecare clasă este nevoie de minimum 25 de cursanţi, iar meseriile în care aceştia vor fi pregătiţi sunt cele de instalator, electrician, bucătar, ospătar, agent de securitate şi lucrător comercial.

„Pentru înscrierea la cursurile de formare profesională candidaţii trebuie să depună un dosar care să cuprindă, în original şi în copie xerox cartea de identitate, certificatul de naştere, cel de căsătorie, ultima diplomă de studii, carnetul de şomer, în cazul în care persoana este înregistrată la AJOFM şi o adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este aptă să practice meseria în care se specializează”, a precizat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Astfel, şomerii înscrişi în evidenţele AJOFM vor beneficia de gratuitate la urmarea cursurilor de calificare. Cei care vor frecventa modulele de pregătire contra-cost vor depune, pe lângă actele de înscriere şi chitanţa de achitare a sumei reprezentând un avans de cel puţin 25% din costul programului.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
22.3 ° C
24.1 °
21.3 °
62 %
2.1kmh
78 %
Dum
21 °
lun
28 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI