Cele două prenume „conduc” statisticile de anul trecut, potrivit datelor furnizate de către Direcţia Locală de Evidenţă a Populaţiei Iaşi.

Spre deosebire de anii precendenţi, reprezentanţii Serviciului de Stare Civilă din Iaşi spun că au scăzut semnificativ numărul părinţilor care îşi botează copiii după numelor unor staruri din telenovele sau după cele ale unor fotbalişti. În topul celor mai folosite nume se regăsesc anul acesta „Maria” şi „Andrei”, 994 de fete şi 615 băieţi fiind botezaţi astfel anul trecut. Pe locul doi, pe sexe, se numără „Elena” şi „Ştefan”, fiecare dintre aceste prenume fiind atribuite către 421 de fete şi 390 de băieţi. Din cele 7.948 de naşteri înregistrate la Iaşi, 4.066 sunt băieţi şi 3882 fete, 28 sunt adopţii, iar în 69 de cazuri cel puţin unul dintre părinţi este cetăţean străin. Lunile cu cele mai multe naşteri în Iaşi au fost octombrie (814), iulie (795), ianuarie (791),  la polul opus situându-se februarie (572), noiembrie (547) şi decembrie (501). Pentru a sprijini viitorii părinţi în alegerea prenumelui copiilor, publicăm situaţia statistică a celor mai frecvente prenume atribuite copiilor născuţi la maternităţile ieşene în anul 2018.

Continuarea pe Adevarul 

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider