3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Cum începe noul an școlar la Grădinița cu Program Prelungit Hârlău

În prag de un nou an școlar,  instituțiile de învățământ se pregătesc să-și întâmpine elevii.  Rând pe rând, urmează să-și reia locurile în bănci copii de toate vârstele.  După o pauză lungă în care școlile au funcționat în online, este vremea ca lucrurile să revină pe făgașul normal, iar pentru că situația pandemică este încă o realitate, multe școli au trebuit să se adapteze și să-și ia regulile de protecție necesare. În același timp, reprezentanții instituțiilor de învățământ au lucrat în ritm alert și au asigurat dotărilor necesare.

Cu scopul de a-i informa pe părinți, cât și pe elevi referitor la situația școlilor, reporterii Bit TV au ajuns la Hârlău, acolo unde au discutat cu directorii instituțiilor de învățământ despre începerea și desfășurarea noului an școlar.

Prima oprire în oraș a fost la Grădinița cu Program Prelungit. În ceea ce privește stadiul pregătirilor,  grădinița a pus la punct aspectele de pe lista de priorități, iar spațiile au fost igienizate și renovate, au fost puse lămpi bactericide în fiecare sală de grupă și au fost stabilite reguli de siguranță clare în contextul pandemic.

Și în acest an, grădinița va funcționa la capacitate maximă, cu un număr de 207 preșcolari înscriși, care vor desfășura activități, atât în cadrul clădirii de pe Ștefan cel Mare nr. 17, cât și în corpul de clădire de la Grădinița cu Program Normal de  la Căminul Colegiul Național Ștefan cel Mare Hârlău. Minusul este însă pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, care încă se află pe lista de așteptare și nu au putut fi încadrați în noul an școlar.

Din punct de vedere administrativ, Grădinița are aceeași conducere, director fiind Georgiana Filimon, iar în cadrul instituției figurează un număr de 14 cadre didactice.  De asemenea, a fost desemnat ca reprezentant în Consiliul de Administratiela grădinița din Hârlău, Oancea Gheorghe, din partea CL.

Atât părinții, cât și elevii, care vor să afle mai multe detalii privind situația Grădinița cu Program Prelungit la început de an școlar pot viziona reportajul pe larg pe site-ul bittv.info si canalul de Youtube cu același nume.

Reamintim faptul că situația instituțiilor de învățământ din Hârlău a fost discutată în cadrul ședinței de consiliul local de pe 31 august, atunci când directorii de școli au prezentat punctual aspectele care au fost îndeplinite, cât și cele care au nevoie de sprijin din partea administrației locale pentru buna funcționare în cadrul noului an școlar.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concert de colinde la Deleni, pe 19 decembrie

Am intrat in luna decembrie, luna cadourilor, a colindelor, a bucuriilor pentru cei mici, dar si pentru...

Expoziție cu decorațiuni de Crăciun, lucrate manual de un grup de voluntari

Luna decembrie este intampinata cu veselie de catre locuitorii din comuna Scobinti. In Parcul Eroilor din fata...

Un nou regulament pentru vânzarea locuințele ANL. Prețurile vor fi mai mici cu 30%

A scăzut pretul de achiziție a locuintelor ANL. Decizia vine pe fondul unei hotărâri de guvern, motiv...

Garsonieră pe un bloc, fără autorizație

Scandal uriaș la un bloc din Pașcani după ce unul dintre locatari și-a construit o garsonieră chiar...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI