16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023

Cum îl faci pe copil să înțeleagă că a greșit. Psiholog: „Pedeapsa nu e bună, activează anxietatea” / 10 strategii sănătoase pentru educarea copiilor

O oră petrecută în locurile de joacă din parc printre copii și părinți, îți arată un tablou în care părinții nu au răbdare și își pedepsesc copiii atunci când nu sunt ascultați. ”Rareș, dă-te jos, n-ai voie acolo, mama!”, țipă o mămică. ”O să cazi! Gata, hai acasă”, strigă o alta.

Un studiu IRES din 2017 arată că un sfert dintre părinții români recunosc că s-au aflat cel puțin o dată în situația în care au simțit că nu știu ce să facă în relația cu propriul copil. Atunci când nu știu ce să mai facă pentru copilul lor, peste jumătate dintre părinți apelează la profesori sau educatori, în timp ce 46% cer sfatul rudelor, 29% vorbesc cu prietenii, iar 28% apelează la psiholog.

Părinte: Mulți își pierd cumpătul din cauza sistemului în care au crescut ei

Cum ne educăm copiii atunci când ei greșesc? Și care sunt metodele prin care să le arătăm că ei greșesc fără să-i pedepsim? Cei mai mulți dintre părinții consultați de HotNews spun că, din experiența lor, copiii nu au învățat din pedeapsa primită atunci când au greșit.

Continuarea pe hotnews.ro

Alte articole