0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Cum explica primarul Pintilie discursul din prima zi de scoala: Am fost invitat, am participat dar nu sunt de acord. In 2015 i-a trimis pe parinti la munca, iar pe elevi si profesori, la ore – VIDEO

Prezenta autoritatilor locale si judetene doar la doua unitati de invataman din Pascani, la festivitatea de deschidere a noului an scolar, in timp ce la cea mai buna scoala din municipiu nu a participat nici un oficial, a lasat in urma numeroare reactii.
Primarul Marius Pintilie a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost nevoit sa participe, in semn de respect fata de autoritatile judetene prezente la Scoala Speciala, apoi la Colegiul CF Unirea. Este vorba despre prefectul judetului, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe – presedintele PNL Iasi si inspectoarea generala de la ISJ. Edilul sustine, in continuare, ca ar fi inoportuna prezenta politicienilor la astfel de evenimente, pentru a tine un discurs in fata elevilor si parintilor. Precizarile au fost facute in cadrul conferintei saptamanale de presa.

Am participat, dar nu sunt de acord

Primarul pascanean a mai spus ca el a participat la festivitatile de deschidere, in urma invitatiilor primite de la directorii institutiilor de invatamant si ca astfel de activitati sunt normale, asa cum se intampla si la nivel national si judetean. El a dat exemplu prezenta presedintelui Romaniei a premierului si a altor politicieni, alaturi de elevi, parinti si profesori.

Chiar daca in conferinta de presa a spus ca nu este de acord cu discursurile politicienilor in prima zi de scoala, ediul pascanean, alaturi de colegii sai de partid a vorbit timp de cateva minute in fata elevilor si parintilor. El a precizat ca administratia locala sprijina proiectele de educatie si ca Pascaniul se bucura de atentia conducerii politice a judetului.

In 2015 i-a trimis pe parinti la munca, iar pe elevi si profesori, la ore

Prezenta primarului la festivitatile din acest an i-a surprins pe pascaneni. Asta deoarece in septembrie 2015, pe vremea cand era consilier local in opozitie, Marius Pintilie a avut o reactie vehementa pe scena de la Liceul Teoretic „Miron Costin”. Din dorinta de a da o lectie fostului primar, Pintilie i-a criticat pe profesori pe motiv ca elevii nu erau la ore iar pe parinti pentru ca erau in curtea scolii, nu la munca. El a subliniat ca nu ar fi fost oportuna participarea politicieniilor la astfel de evenimente, dar a uitat de sfaturi cand a ajuns primar.

Mentionam ca la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani nu a participat nici un reprezentant dn conducerea administratiei locale sau judetene, nici macar din partea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi sau consilierii locali care fac parte din conducerea scolii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow