More

  Cum au votat pascanenii viitorul presedinte

  Ca si la nivel national, primul tur al alegerilor prezidentiale din 10 noiembrie a fost castigat la Pascani de actualul presedinte Klaus Iohanis,din partea PNL. Liberalii au obtinut in al doilea municipiu al judetului 30,23% din voturi, adica 4384 de voturi valabil exprimate.

  Fata de recentele alegeri europarlamentare din vara acestui an au inregistrat o crestere de 4,84%, adica 488 de voturi. Conducerea organziatiei locale a multumit celor care au iesit la urne si au votat candidatul PNL.

  Marius Pintilie , presedintele PNL Pascani recunoasta ca principalul merit este al candidatului Klaus Iohanis, si in mica masura al organizatiei locale. El a apreciat ca rezultatele bune inregistrate la nivel judetean si national arata ca cetatenii si-au schimbat optiunea politica si ca liberalii ar putea castiga si alegerile locale si cele parlamentare de anul viitor.

  Rezultatul din primul tur al alegerilor prezidentiale este considerat de liberalii pascaneni, ca fiind cel mai bun de pana acum, prima victorie de dupa 1990 impotriva PSD-ului, la Pascani. In realitate liberalii au mai castigat in 2008 alegerile locale pentru functia de primar, cu fostul deputat Grigore Craciunescu.

  Pe locul doi, in premeira la Pascani, se afla PSD. Fostul premier, Viorica Dancila a reusit sa obtina in orasul considerat fieful PSD -ului un procent de 26,87, adica 3896 voturi, cu 151 mai putin decat la europarlamentare. Rezultatul reflecta campania foarte slaba desfasurata de PSD in ultimile saptamani de zile, si lipsa de activitate politica din ultimii ani de zile. Asta chiar daca presedintele organizatiei, Dumitru Pantazi este primarului municipiului, iar unul dintre vicepresedinti, Vasile Axinte este deputat.
  Intru-un mesaj postat pe Facebook, nu in fata camerelor de luat vederi, sunt transmise multumuri membrilor de partid si sustinatorilor care au votat candidatul PSD.

  Pe locul trei la Pascani, in primul tur al alegerilor prezidentiale este candidatul independent Mircea Diaconu. El a fost sustinut de doua formatiuni politice Pro Romania si ALDE, dar la Pascani doar prima dintre ele a facut campanie. Fostul europarlamentar a reusit sa obtina un procent de 14,83, adica 2151 voturi , cu cateva zeci mai putine decat au obtinut, impreuna, cele doua formatiuni la alegerile europarlamentare.

  Pe locul patru la Pascani se afla USR. Candidatul Dan Barna a reusit sa obtina doar 12,19% din voturi, mai putin cu 3,49% adica peste 450 de voturi fata de rezultatele de la europarlamentare. Si aici este de remarcat campania electorala slaba, aproape in totalitate pe retelele de socializare.

  Candidatul PMP, Theodor Paleologu a obtinut la Pascani 972 voturi adica 6,70 % , cu 85 de voturi mai putin decat la alegerile europarlamentare.
  Urmeaza candidatii independenti Ramona Ioana Bruynseels cu 4,35%, Alex Cumpanasu – 1,75% si Viorel Cataramacu 0,63 %.
  Mentionam ca la inchiderea urnelor au fost inregistrate 14 815 voturi, din care 314 nule si 14 501 valabile.

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PNL şi USR Paşcani, explicaţii după eşecul unei alianţe electorale

  Refuzul USR Paşcani de a încheiat o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile locale din 27 septembrie a stârnit un val de reacţii din...

  De ce USR Pascani a refuzat alianta cu PNL. Iata explicatiile

  Comunicat: Este responsabilitatea noastră de a vă oferi o explicație transparentă și onestă asupra încercării realizării alianței PNL -USR la propunerea PNL Pașcani. Pantazi a...

  USR refuza să îl sprijine pe Marius Pintilie – PNL, la Primăria Paşcani. Are probleme si este contestat!

  USR Paşcani a refuzat o alianţă electorală cu liberalii, la alegerile locale din 27 septembrie. Negocierile au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la...

  Opinii