10.8 C
Paşcani
joi, aprilie 25, 2024

Cum ar arăta școala online ideală și ce ar însemna cu adevărat descentralizarea învățământului

Sunt profesori pentru care școala online înseamnă să intre, să dea o mulțime  de teme elevilor și să iasă. „Din păcate, cine predă prost față în față va preda și mai prost online”, spune profesorul Mircea Miclea, de la Universitatea Babeș-Bolyai. Cheia soluției pentru problemele din acest an școlar special, desfășurat în condiții de pandemie, este chiar în mâna profesorilor, a arătat fostul ministru al educației într-o intervenție la Digi24.

„Simplu fapt că dai astfel de teme și nu te implici face mai mult rău elevului. Calitatea interacțiunii pe care o ai cu elevul tău este în aceste momente critică. Trebuie să înțelegi punctul lui de vedere, cum vede el lucrurile și după aceea tu trebuie să te pliezi pe punctul lui de vedere, să predai ceea ce predai în funcție de cum vede el lucrurile, ce interes are pentru materia pe care o predai, pentru că atunci el va înțelege mai bine. Calitatea interacțiunii dintre adult și copil, indiferent că adultul este profesor sau părinte, este critică”, a declarat la Digi24 profesorul Mircea Miclea.

Lecții cu mai buni profesori din țară

Întrebat cum ar arăta școala online ideală, Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a vorbit despre o platformă de „e-learning” (învățare online) și a detaliat ce ar presupune aceasta:

„Trebuie să iei toți profesorii buni din țară, trebuie să-i pui într-un studio, trebuie să le înregistrezi lecțiile pe care ei le predau în acel studio.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole