3.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022

Cum alegi corpurile de iluminat potrivit e locuinței tale? 3 sfaturi utile

Corpurile de iluminat pot face diferența într-o locuință. Chiar dacă dispui de un spațiu mic sau mare, lumina potrivită poate favoriza orice spațiu. Mai mult, iluminatul poate pune în valoare culorile, mobilierul și orice elemente din locuința ta și poate crea efecte spectaculoase. 

Iată 3 sfaturi utile pentru iluminarea locuinței tale

  • Stilul potrivit

Design-ul corpurilor de iluminat a evoluat, astfel că poți găsi în magazinele specializate cam tot ce îți poți dori. Dar unde sunt multe opțiuni, e mai greu să faci o alegere. Dacă locuința ta are un design clasic, poți alege corpuri de iluminat convenționale, care să se potrivească. De exemplu, o lustră pentru sufragerie, în culori care să completeze armonios elementele de mobilier este potrivită. Dacă mobilierul tău este modern, corpurile de iluminat pot fi de diferite forme atipice, pentru a aduce un plus de originalitate. Poți potrivi materialele din care sunt create corpurile de iluminat cu materialele mobilierului. De exemplu, un corp de iluminat cu elemente din lemn poate fi potrivit pentru o cameră mobilată cu același tip de lemn. Un sfat bun ar fi să ții cont de elementele aurii sau argintii din mobilierul tău în alegerea corpurilor de iluminat și să le potrivești în funcție de acest aspect. 

  • Tipul de lumină 

Lumina este elementul principal al unui corp de iluminat. Există două tipuri de lumină potrivite unei locuințe: lumina caldă și lumina rece. Lumina caldă este potrivită în sufragerie, dormitor, unde atmosfera trebuie să fie una relaxantă. Intensitatea ei și direcția din care este reflectată este de asemenea importantă. Corpurile de iluminat fixate pe pereții laterali sau cele nefixate (neatașate de pereți) sunt potrivite pentru tipul de lumină caldă. Lumina rece este potrivită pentru spații unde avem nevoie de o iluminație mai puternică și de o stare de concentrare. Spațiile potrivite pot fi baia, holul, bucătăria sau biroul în care ne desfășurăm activitatea de acasă. Poți opta de exemplu pentru plafoniere led de la Led Zone, deoarece cea mai potrivită direcție de reflexie a acestui tip de lumină este de sus, din tavan. 

  • Preț mare sau mic 

În funcție de natura ta, poți investi mai mult sau mai puțin în corpurile de iluminat din locuința ta. Dacă îți plac schimbările, poți investi mai puțin în corpurile de iluminat, deoarece probabil te vei plictisi rapid de ele și vei dori altele noi. În acest caz, trebuie să ai grijă totuși să alegi corpuri de iluminat cu o prindere similară în perete- în caz contrar va trebui să recurgi la multe găuri inestetice în pereți. Pe de altă parte, dacă ții la autenticitate și nu ești dornic să schimbi des corpurile de iluminat, este bine să investești ceva mai mult de la început. Un corp de iluminat un preț mai mare sau unicat, poate avea o durată de viață mai mare și poate fi elementul principal dintr-o încăpere. Gândește-te ce variantă preferi și nu va fi greu să alegi. 

Așadar, alegerea corpurilor de iluminat poate părea complicată. Însă, dacă urmezi niște sfaturi și acorzi puțină atenție detaliilor, totul devine simplu. Corpurile de iluminat trebuie să completeze armonios restul design-ului casei și să fie în ton cu dorințele tale. Cel mai important aspect este alegerea luminii potrivite, caldă sau rece, în funcție de atmosfera relaxantă sau de concentrare pe care vrei să o creezi într-o încăpere. 

Sursa foto: unsplash.com.Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow