13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Cum a ajuns judeţul Iaşi pe primul loc în România la numărul de decese cauzate de gripă. „Populaţia poate fi învăţată că trebuie să se vaccineze“ Citeste mai mult: adev.ro/p4rckq

În spitalele din Iaşi, cazurile de infecţii respiratorii şi cele de gripă au produs o avalanşă de internări în ultima lună. Cu toate că Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a dispus reprogramarea internărilor la bolnavii cronici, pentru a câştiga paturi necesare pacienţilor cu gripe şi viroze, spitalele s-au dovedit neîncăpătoare pentru toţi oamenii care au cerut ajutor.

Singurul focar de gripă din judeţul Iaşi a fost declarat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) la începutul lunii februarie.12 bolnavi internaţi pe secţia de Hematologie pentru tratamentul bolii cronice cu care erau diagnosticaţi au fost izolaţi în ATI, după ce patru pacienţi cu care au intrat în contact au fost confirmaţi cu gripă AH1N1. Trei bolnavi din focar şi-au pierdut viaţa în primele două săptămâni din februarie, ceilalţi părăsind spitalul în stare ameliorată. În aceeaşi perioadă, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi s-au internat sute de bolnavi cu infecţii respiratorii acute, viroze şi gripe. Conducerea de la Infecţioase a precizat în ultima săptămână că peste 150 de paturi din 310 câte are spitalul sunt ocupate cu bolnavi cu probleme respiratorii. Afirmaţiile medicilor sunt susţinute inclusiv de datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile (CNSCBT) care a arătat în ultima informare că judeţul Iaşi se situează pe primul loc pe ţară după numărul de decese înregistrate la bolnavi cu gripă şi pe locul al doilea, după Bucureşti, în funcţie de numărul total de cazuri confirmate.

Continuarea pe Adevarul

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI