12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Cum afli dacă o bancă s-a interesat la Fisc despre ce venituri ai

In situația în care o persoană fizică vrea, de exemplu, să ia un credit, banca are posibilitatea să verifice la Fisc veniturile acesteia. În acest sens, românii pot verifica online oricând dacă banca a cerut informații despre veniturile lor, cu ajutorul Spațiului Privat Virtual (SPV) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
Românii au posibilitatea de a fi la curent cu propria situație fiscală cu ajutorul SPV. Astfel, acest serviciu online al ANAF permite obținerea mai multor documente în format electronic, printre care și interogările pe care le fac băncile la Fisc privind veniturile unei persoane fizice. De exemplu, acest lucru se poate întâmpla atunci când cineva vrea să primească un credit bancar.

Orice contribuabil poate să se înregistreze în SPV, iar pentru folosirea contului este necesară fie o aprobare electronică (verificarea numărului de înregistrare a unei decizii anuale de impunere, de exemplu), fie o aprobare la un ghișeu al Fiscului.

Notă: În cadrul acestui ghid sunt oferite informații pentru persoanele care se autentifică în SPV cu nume de utilizator și parola. Mai multe informații despre cum pot persoanele fizice să obțină acces la acest serviciu al ANAF găsești aici.

CONTINUARE PE AVOCATNET.RO

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow