-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Cum afli dacă fructele de import pe care le cumperi au fost tratate chimic

Viu colorate, uneori strălucitoare şi, aparent… delicioase. Fructele şi legumele din import arată, de multe ori, atât de bine încât ar trebui să ne punem întrebări, spun specialiştii. Cum ne putem da seama ce alimente ar putea fi tratate chimic excesiv, dar şi cine verifică marfa care vine din afara Europei, vedeţi în materialul care urmează.

Culoarea şi forma aproape perfecte sunt semne că legumele sau fructele au fost tratate chimic, spun specialiştii.

Faptul că au imperfecţiuni înseamnă că nu au atât de mult pesticid ca şi tratament chimic antifungic şi antidăunător. Ceara de albine care este folosită pentru acel luciu pe care îl au pentru a se conserva la transport este pe bază de shellac. Shellac este un compus care se foloseşte în tâmplărie, spune Adela Balea, inginer chimist.

Cei care pot descoperi fructe sau legume periculoase, înainte ca ele să ajungă pe piaţă, sunt cei de la Direcţia Vamală Bucureşti. În fiecare lună, aici ajung între două şi trei sute de tiruri încărcate. Cele mai multe, din Turcia. 10 la sută dintre ele sunt testate, pentru depistarea nivelului de chimicale pe care îl conţin.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow