2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Cum a fost sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei, la Pascani

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita si in municipiul Pascani. Nu cu defilari militare, mancare traditionala sau vin fiert, ci cu depuneri de coroane, slujba religioasa, o parada a voluntarilor pascaneni si un spectacol in aer liber. In prima parte a zilei, a rasunat acordurile fanfarei „Trubadurii” a Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, la monumentul eroilor din incinta Protopopiatului din municipiu.

Acolo, dar si in suburbii, au fost depuse coroane de flori de catre administratia locala, partidele politice si diferite institutii.

Evenimentele au continuat cu o slujba religioasa la Catedrala „Pogorarea Sfantului Duh”, in jurul orei 11:00, oficiata de un sobor de preoti, condus de protopopul, Pavel Postolachi. Serviciul religios a inceput cu imnul de stat al Romaniei.

Demisolul catedralei a fost aproape plin de oameni si de tineri care tineau in maini, steagul Romaniei.

Apoi, a avut loc Parada Centenarului Marii Uniri, formata din cetateni ai municipiului, voluntari de la scoli, ONG-uri si alte institutii. Au plecat din piata din fata Primariei prin centru, au coborat in zona Vale si s-au reintors in punctul initial.

Manifestarile au continuat cu un spectacol artistic pe scena amenajata in piateta din fata Primariei Pascani, care a inceput tot cu imnul national, urmat de discursurile oficialitatilor locale, politicieni si multi altii.

Cei care au dat startul distractiei, au fost membrii Ansamblului Rapsozii Siretului. Nu s-au lasat intimidati de temperaturile scazute si au dansat din toata inima.

Au urcat pe scena, rand pe rand, artisti de muzica populara care au aratat ce au romanii mai de pret: folclorul autentic.

Printre ei, s-a aflat si Cristinel Iordachioaia, care a mai incalzit atmosfera cu „Hora pascanenilor”.

Mentionam ca spectacolul a fost organizat de Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” si poate fi vizionat integral pe site-ul bittv.info si canalul de Youtube cu acelasi nume.

Alte articole