21.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Culmea culturii la Paşcani: Nici un spectacol de Ziua Mondială a Teatrului. Şoferul este de vină

casa de cultura bun

Nici un spectacol de teatru la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani chiar de Ziua Mondiala a Teatrului. Desi, in principiu a fost programata piesa „O noapte furtunoasa” a actorilor de la Teatrul „Victor Ion Popa” din Barlad, acestia nu pot veni pentru ca desi, au autobuz, nu este nimeni sa-l conduca.

Iar cum pregatirile pentru un spectacol de teatru, in timp scurt, este greu de realizat, Casa de Cultura din Municipiu a fost refuzata de toate institutiile mari din Iasi, Botosani sau Ploiesti, pentru ca trupele celebreaza la sediul lor, Ziua Mondială a Teatrului, maine, 27 martie.

În 2013, autorul Mesajului Internaţional este laureatul Nobel – Dario Fo, actor, director de teatru, compozitor şi, mai cu seamă, scriitor de geniu. Mesajul său va fi citit pe toate scenele lumii, înaintea spectacolelor de maine, 27 martie.
În România, Mesajul Naţional este scris de actorul Ion Caramitru. „Este loc în Teatru pentru toţi cei care au talent. Cred, însă, că pentru a face Teatru adevărat şi viu e nevoie de mai mult. Pasiune?, spun unii. Sacrificiu?, alţii. Şi una şi alta, dar, mai ales, implicarea adâncă a lui în realitatea zilei, în analiza vremurilor pe care le trăim, în politica de zi cu zi. Vocaţia Teatrului este construcţia unei lumi mai bune, cu drept de preempţiune asupra bunurilor omenirii pe care trebuie să le întoarcă spre folosinţă generaţiilor care se succed”, spune preşedintele UNITER. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow