More

  Culmea culturii la Paşcani: Nici un spectacol de Ziua Mondială a Teatrului. Şoferul este de vină

  Array

  casa de cultura bun

  Nici un spectacol de teatru la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani chiar de Ziua Mondiala a Teatrului. Desi, in principiu a fost programata piesa “O noapte furtunoasa” a actorilor de la Teatrul “Victor Ion Popa” din Barlad, acestia nu pot veni pentru ca desi, au autobuz, nu este nimeni sa-l conduca.

  Iar cum pregatirile pentru un spectacol de teatru, in timp scurt, este greu de realizat, Casa de Cultura din Municipiu a fost refuzata de toate institutiile mari din Iasi, Botosani sau Ploiesti, pentru ca trupele celebreaza la sediul lor, Ziua Mondială a Teatrului, maine, 27 martie.

  În 2013, autorul Mesajului Internaţional este laureatul Nobel – Dario Fo, actor, director de teatru, compozitor şi, mai cu seamă, scriitor de geniu. Mesajul său va fi citit pe toate scenele lumii, înaintea spectacolelor de maine, 27 martie.
  În România, Mesajul Naţional este scris de actorul Ion Caramitru. „Este loc în Teatru pentru toţi cei care au talent. Cred, însă, că pentru a face Teatru adevărat şi viu e nevoie de mai mult. Pasiune?, spun unii. Sacrificiu?, alţii. Şi una şi alta, dar, mai ales, implicarea adâncă a lui în realitatea zilei, în analiza vremurilor pe care le trăim, în politica de zi cu zi. Vocaţia Teatrului este construcţia unei lumi mai bune, cu drept de preempţiune asupra bunurilor omenirii pe care trebuie să le întoarcă spre folosinţă generaţiilor care se succed”, spune preşedintele UNITER. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet