More

  Cui ii pasa? Elevii pascaneni incep scoala fara fructe si miere

  Array

  Mii de elevi din Pascani incep, de luni, noul an scolar fara fructe si miere de albine, facilitati care trebuie acordate conform legii, la fel ca si in cazul programului ,, Cornul si laptele”.
  Asta deoarece Administratia Locala nu a facut nimic in acest sens, pana acum, pentru rezolvareaa problemei. Reprezentantii Primariei nici macar nu stiu de ce cantitati ar fi vorba iar sumele necesare de bani nu sunt cuprinse in bugetul local. Dezvaluirea a fost facuta, aseara, in cadrul emisiunii ,,Pascaniul incotro” chiar de presedinta Comisiei de invatamant si cultura, prof. Carmen Apostol.

  Anul trecut a fost mai rau

  Aceeasi situatie a fost si anul trecut, cand eleviii au primit doar fructe cu o intarzaiere de cateva luni de zile. Secretarul Primariei Mircea Zuzan sustine ca procedura este simpla si ca trebuia indeplinita pana acum.
  ,, Este sarcina Primariei, cu bani de la APIA. Scolile ar fi trebuit sa trimita necesarul iar Primaria sa solicite banii si sa organizeze licitatiile pentru achizitia de fructe si miere de albine. Asa s-a intamplat si anul trecut, cand elevii au primit cu intarziere fructe, nu si miere…,, a spus pentru ziarul Orizont, secretarul Zuzan.

  Mentionam ca fata de anul trecut, cand au fost probleme si in ceea ce priveste furnizarea cornurilor, in acest aceasta problema a fost preluata de Consiliul Judetean. In urma analizarii ofertelor de pret, pentru zona Pascani, cornurile vor fi asigurate de societatea Morlux Florena SRL Vanatori, iar laptele de SC Red Top SRL din Deta, prin subcontractare de la cei care au castigat licitatia.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DEPUTAT PETRU MOVILA – CANDIDAT PMP LA CAMERA DEPUTATILOR (P)

  Ca membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, sănătatea este o prioritate pentru mine. Cele mai multe proiecte de lege sunt venite de...

  Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)

  Reducerea diferențelor dintre sat și oraș impune asigurarea și în mediul rural a întregului confort disponibil în cel urban. Iar acest lucru nu înseamnă...

  Dorina Isopescu (PMP Iași): Primăria nu a făcut nimic pentru locuitorii din Tătărași (P)

  Prof.univ. Dorina Isopescu, candidata Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Iași, a vizitat zona Tătăraşi – Dispecer, pentru a afla de la oameni problemele cu...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI