3.3 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Cui ii pasa de cei carora nu le pasa

Este evident ca nu toti suntem la fel, chiar daca de-a lungul timpului unii au incercat sa ne transforme in fiinte lipsite de individualitate si personalitate. Si pentru ca suntem, am fost, si vom fi diferiti, rezultatul actiunilor noastre si chiar destinul este altul, pentru fiecare dintre noi.
Unii sunt saraci, altii bogati.
Unii muncesc pe rupte, altii traiesc din truda celor multi, speculandu-le slabiciunile.
Unii sunt atat de ignoranti incat isi arunca fecalele pe geam, in timp ce altii altii cauta, cu demnitate, solutii pentru supravietuire!
Unii isi asuma responsabilitatile, altii nu!
Unii conduc, in timp ce altii vor sa fie condusi, iar exemplele ar putea continua.
Intrebare este, cum a randuit Dumnezeu lumea asa incat sa ne intelegem si sa ne ajutam intre noi, atunci cand este cazul, sa dam dovada de omenie ?
Credinciosii ar face apel la sfintele porunci, politicienii la onoare iar alesii locali la respectarea legii desi, de cele mai multe ori, chiar ei fac exact pe invers.
Iar cand acestea nu sunt respectate ajungem sa ne comportam ca animalele de prada , fara sa ne mai pese.
Iata un exemplu care merita analizat:
La periferia Pascaniului, intr-un fost camin de nefamilisti, traiesc cateva zeci de familii, la limita saraciei, in conditii misère, greu de imaginat. Din cauza datoriilor au ramas si fara apa potabila, chiar daca uniii dintre ei si-au achitat, la zi, facturile. Intrebarea este cine ar trebui sa ii ajute pe acesti oameni care nu vor sau nu se pot ajuta singuri?
Sa le plateasca datoriile, sa faca investitii in casele lor, eventual sa le faca si curatenie la WC! Primaria si Consiliul Local, din banii stransi de la cetateni sau bogatasii si oamenii de rand, din multul sau putinul pe care il au?
Raspunsul este greu de gasit pentru ca nimanui nu ii pasa de cei carora nu le pasa, de ei.
PS: Razvan Grecu, patronul de la Actualitatea Tv  nu a ramas indiferent. Si aceasta problema, sociala a transformat-o intr-o vendeta politica. Mai observ ca este profund marcat de actele de caritate facute in ultimile saptamani de zile de unii politicieni si oameni de afaceri din Pascani, mediatizate atat de TV BIT cat si de postul sau de televiziune, probabil pentru ca nu au fost facute de liberali.
Atat de marcat incat, in opinia sa, locatarii care au ramas fara apa si traiesc in conditii mizere sunt ,, sinistratii rahatului electoral…” al primarului Dumitru Pantazi.
,,Aplaudari..aplaudari…”, vorba preafericitului betiv de la Gasss…testi!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow