28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Cui i-e frică de recensământ? Iaşul, sub media pe ţară. Când vei fi vizitat acasă

Completarea în teren a chestionarelor merge mai greu decât autorecenzarea. Cei care nu şi-au verificat chestionarele în prima etapă sunt reticenţi la vizita recenzorilor, dar sunt mai numeroase cazurile în care aceştia din urmă nu găsesc pe nimeni la adresă.

La sfârşitul săptămânii viitoare se va încheia Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, procedură declanşată în martie. Totuşi, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, iar stadiul „numărătorii naţionale” este mult în urmă faţă de nivelul prognozat. Judeţul Iaşi era deja în urma mediei pe ţară încă la finalul etapei de autorecenzare, cu aproximativ o treime din populaţia estimată participantă.

Acum, în această a doua etapă, în judeţul Iaşi au fost recenzate aproximativ 220 de mii de persoane, mai puţin de jumătate din numărul celor care nu au participat la prima etapă, cea de autorecenzare. Potrivit unei informări a Institutului Naţional de Statistică publicată de Prefectura Iaşi, judeţul nostru se află din acest punct de vedere spre coada clasamentului. Sub Iaşi sunt însă mai toate celelalte judeţe mari – Cluj, Constanţa, Timiş, Braşov, dar şi Municipiul Bucureşti, care încheie „plutonul”. În fruntea topului se află Botoşani (85 la sută) şi Vrancea (73 la sută).

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow