3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022
Array

Cucuteni: Primarul in razboi cu satenii de la munca pamantului

Un primar dintr-o comuna din apropierea orasului Targu Frumos este acuzat de un grup de localnici ca este incompatibil cu functia publica deoarece ar fi administratorul unei asociatii agricole. Totodata, ei sustin ca edilul face tot posibilul ca asociatia sa falimenteze, pentru ca rudele lui sa isi dezvolte o afacere cu acelasi domeniu fara concurenta.

Totul a pornit de la infiintarea asociatiei agricole “Zorile Cucuteni”, din comuna cu aceeasi nume la care in prezent sunt peste 100 de asociati, in total fiind 400 de ha de teren. In aceasta afacere este asociat si primarul Pamfilica Branza. In anul 2006, acesta a fost presedinte al asociatiei, insa numai pentru o perioada scurta de timp, pentru ca din 2008 a fost ales primar. Din acel an a fost desemnat in acte si un alt presedinte, Mihai Branza, insa in realitate tot edilul comunei era la fraiele asociatiei. Unul dintre asociati a filmat cu camera ascunsa o Adunare Generala a Actionarilor din luna martie a acestui an, prin care chiar edilul a recunoscut acest aspect.

De cativa ani, profitul asociatiei este in scadere, iar oamenii au inceput sa-l acuze pe managerul din umbra ca saboteaza bunul mers al afacerii din motive personale. Unul dintre motive ar fi ca primarul doreste ca localnicii sa ofere terenurile in arenda catre o alta asociatie care este detinuta de rudele lui, o afacere care in ultima perioada este din ce in ce mai infloritoare. Mai mult, la asociatia Zorile Cucuteni nu s-a mai facut nici o achizitie de utilaje de ani buni, cu toate ca exista productie, iar la cealalta asociatie din comuna au aparut utilaje mult mai performante.

Primarul comunei neaga toate acuzatiile formulate de localnici. El spune ca ar fi vorba despre o razbunare pusa la cale de cei care vor sa ii ia locul la Primarie.

Pentru ca nu vor ca asociatia sa falimenteze, localnicii au sesizat Agentia Nationala de Integritate, Politia si Prefectura. Insa, deoarece numele lui nu apare in nici un act si totul se face doar in numele altei persoane, primarul nu poate fi acuzat de incompatibilitate in functie. In prezent, numirea presedintelui facuta in Adunarea Generala a Actionarilor din martie, a fost contestata in instanta de catre alti asociati.

Pana se vor rezulta toate incurcaturile in acest caz, sute de oameni care sunt actionari ar putea ca in toamna sa nu isi poata ridica produsele agricole .

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow