10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Cu tolba plină de la festivalul „Hai la teatru” – VIDEO

Cu tolba plină s-au întors elevii şi profesorii din Paşcani care fac parte din trupele de teatru înfiinţate la nivel de şcoală de la Festivalul „Hai la teatru”  desfăşurat la Teatru „Luceafărul” din Iaşi, acolo unde au participat peste o sută de trupe din tot judeţul. Au fost aplauze şi chiote de bucurie la ceremonia acordării premiilor celei de-a IX-a ediţii.

hai la teatru

Festivalul „Hai la teatru!” consacrat trupelor şcolare din judeţul Iaşi, a reunit pe scenele celor două săli ale Teatrului „Luceafărul” aproximativ 700 de elevi. După două zile în care spectacolele s-au jucat de dimineaţă până seară, premiile au fost acordate vineri, chiar de Ziua Mondială a Teatrului (27 martie). Premiile cele mari au fost luate de trupe de teatru de la şcolile din Iaşi şi Miroslava – vezi clasamentul mai jos.

Însă pentru debut, originalitate, interpretare sau costume au fost premiate şi trupele de teatru din Paşcani.

fenomenalii

Cele mai premiate şi cunoscute trupe de teatru din Paşcani „Fenomenalii” şi „Fenomenalii Jr” au participat şi la această ediţie a competiţiei, de unde s-au întors cu premii. Juniorii au luat premiul special pentru omogenitatea trupei, iar elevele Ruxandra Drumariu şi Karina Duduman premiile pentru interpretare. „Fenomenalii” au participat cu piesele „Gaiţele” și „Prâslea cel voinic”, de Petre Ispirescu. Trupele sunt îndrumate de profesorul Elena Dăscăliţă.

Şi trupa de teatru „Sufelt şi Masca” a fost premiată. Elevii şi profesorul îndrumător, Ionela Luca au luat premiul special pentru promovarea artei păpuşăreşti.

Menţionăm că „Fenomenalii”, „Fenomenalii Jr” şi „Sufelt şi Masca” sunt de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani.

diploma hai la teatru

Premiul a obţinut şi o trupa de teatru, coordonată de Ana Maria Roşca, fosta elevă a Liceului teoretic „M. Costin” din Paşcani cu prichindeii, pe care îi pregăteşte la Clubul Copiilor din Municipiu. Tânăra a anunţat pe o rețea de socializare şi o surpriză – „Dragii mei, iată-ne printre premianţii Festivalului „Hai la teatru!”, organizat de Teatrul Luceafărul Iaşi; am lucrat în echipă, eu cu textul, voi cu originalitatea, şi am obţinut un premiu în cadrul festivalului care a antrenat în joc scenic atât de mulţi elevi în cea de a nouă să ediţie. Pentru că am pus cu toţii suflet în ceea ce am făcut, mesajul textului pus în scenă nu a trecut neobservat. Misiune îndeplinită aşadar! Dar veştile bune nu se opresc aici: în semn de apreciere, nu a întârziat să apară invitaţia Muzeului Literaturii Române din Iaşi de a ne găzdui un MINIspectacol. Felicitări, MINI! Sunteţi minunaţi!!!”

Și trupa Millo a Colegiului „Sadoveanu” din Pascani a obținut premii. „Sadoveanu a fost reprezentat la festivalul „Hai la teatru!” din perioada 25-26 martie organizat de Teatrul Luceafarul de Millo și Millo Junior. Fiind debutanți în lumea teatrului și participând pentru prima dată la un concurs în acest domeniu, rezultatele pe care le-am primit sunt cu atât mai îmbucurătoare. Cei de la Millo Junior au primit Premiul special pentru opțiune repertorială pentru spectacolul Dumbrava minunată de Mihail Sadoveanu. Iar cei mari au cucerit juriul datorită costumațiilor lor și au primit Premiul special pentru originalitatea costumelor cu Burghezul gentilom de Moliere. O elevă din trupă a câștigat un premiu special pentru interpretare, anume Diana Batincu, pentru rolul servitoarei Nicole. Vă pregătim un spectacol și la Pașcani cu aceeași piesă cât de curând pentru a vedea o parte din talentele locale și a vă amuza, făcând în același timp și o faptă bună deoarece vânzarea biletelor este realizată în scop caritabil. Mai multe detalii vă vom furniza în perioada ce urmează.” declară directorul Colegiului „M. Sadoveanu” din Pascani, profesor Carmen Dimitriu.

millo

hai la teatru. 2

 

Palmaresul ediţiei a IX-a a Festivalului trupelor şcolare „Hai la teatru!”

Secţiunea clasele I – IV
Premiul I: smARTkids, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi, AZI, DA-N ALT AN
Premiul II: ALBINUŢA, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi, UNDE FUGIM DE-ACASĂ
Premiul II: THALIENII JUNIORI, Ateneul Tătăraşi Iaşi, LA MOŞI, LA MOŞI
Premiul III: MĂŞTILE VESELE, Palatul Copiilor Iaşi, CASA PISICII

Secţiunea clasele V-VIII
Premiul I: THALIENII JUNIORI, Ateneul Tătăraşi Iaşi, EFECTUL RAZELOR GAMMA ASUPRA ANEMONELOR
Premiul I: DIFAINII, Centrul DIFAIN CSA şi FUNDAŢIA HECUBA Iaşi
Visul lui Alonso
Premiul II: STUDIO 43, Şcoala „Dimitrie Sturdza” Iaşi, JUBILEUL
Premiul III: FAPTE, Palatul Copiilor Iaşi, TEATRUL COMIC

Secţiunea clasele IX-XII
Marele Premiu: KAMADEVA, Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu” Miroslava, ECLEZIASTUL
Premiul I: LES APOSʼ, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, NE TIREZ PAS SUR LʼOISEAU MOQUEUR
Premiul II: FAROUCHES, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi, LA LEÇON
Premiul III: MOOZ, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, LE MARCHAND DE TEMPS

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow