8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Cu telefoanele prea la vedere. Tinerii pășcăneni se laudă cu gadgeturi scumpe fără să le fie frică de hoți

Telefoane mobileDesi furturile de telefoane mobile inregistreaza o crestere la nivelul judetului Iasi, pascanenii par sa nu se teama de hoti si scot in public, cu orice ocazie, obiectele de valoare. Mai mult decat atat, in randul tinerilor este o moda ca acestia sa umble la vedere cu mobilele care ajung uneori sa coste si cateva mii de lei.

Reporterii TV BIT au poposit astazi, pret de cateva zeci de minute, intr-o zona aglomerata a municipiului Pascani, pentru a vedea daca tinerii sau cei mai in varsta se feresc sa afiseze telefoanele sau bunurile de valoare, in fata unor persoane straine. In imagini se observa cum acestia umbla cu obiectele in vazul tuturor majoritatea dintre ei tinandu-le in mana, fara a se gandi ca oricand pot deveni o posibila victima a unor hoti.

Intrebati daca se tem de infractori, oamenii au declarat ca sunt constienti ca in orice moment pot fi talhariti dar nevoia de a vorbi cu ajutorul acestor dispozitive ii face sa nu tina cont.

Nu de aceeasi parere sunt si politistii care ii sfatuiesc pe cetateni sa fie mai atenti atunci cand scot telefonul in public.

Principalele sfaturi sunt: sa evitaţi deplasările prin locuri izolate cum ar fi ganguri, scurtături prin zone necirculate: gândiţi-vă că unui infractor nu-i trebuie mai mult decât 2-3 secunde pentru a vă smulge un lănţişor de la gât sau telefonul mobil din mână.

Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi de diferite persoane, deplasaţi-vă prin zone intens circulate chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului

Iar cel mai important sa nu acceptaţi sub nici o formă să însoţiţi persoane necunoscute nicăieri, nici măcar doi metri. Mulţi infractori, sub pretextul că nu găsesc o anumită adresă sau că trebuie să vă spună ceva foarte important vă atrag în diferite ganguri sau după clădiri unde vă pot tâlhări foarte uşor.

Dacă aţi fost victima sau martorul unei infracţiuni nu ezitaţi să anunţaţi cât mai urgent poliţia la numărul de telefon de urgenţă 112- apel gratuit.

Încercaţi să reţineţi cât mai multe detalii despre infractori, cum ar fi semnalmentele lor şi direcţia către care s-au îndreptat pentru a creşte astfel şansa recuperării bunurilor care v-au fost sustrase.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow